Gå til hovedindhold

Filmmiljøet

Den Danske Filmskole lancerer efteruddannelse i Aarhus

Nu bliver det muligt for professionelle i film- og tv-branchen at efteruddanne sig i Vestdanmark. Filmby Aarhus, Den Vestdanske Filmpulje og Den Danske Filmskole er nemlig gået sammen om at tilbyde efteruddannelseskurser i Aarhus. Samarbejdet har til formål at understøtte kompetenceudviklingen uden for hovedstadsområdet.

Efteruddanelse

Det er benhårdt arbejde at være med i Oscar-kapløbet

Når Oscar-uddelingen løber over skærmen søndag den 10. marts, så er det aarhusianske produktionsselskab Jalabert Production med i kampen om en af de eftertragtede guldstatuetter. Instruktør Lasse Lyskjær Noer og producer Christian Norlyk står bag den nominerede kortfilm RIDDER LYKKE, som har fået støtte fra Den Vestdanske Filmpulje. Vejen til Oscar-drømmen har været lang og målrettet.

Producer Christian Norlyk (tv) og instruktør Lasse Lyskjær Noer (th) står i spidsen af det aarhusianske produktionsselskab Jalabert Production, som er nomineret til en Oscar med kortfilmen RIDDER LYKKE.

Robert-pris til Filmby-baseret hold

DAGEN JEG DØDE hev en af de eftertragtede statuetter med hjem fra Robert Prisen 2024 i kategorien Årets kortfilm: Dokumentar. Filmen blev til som en en af afgangsfilmene på årgang 10 på filmuddannelsen Super8, som holder til i Filmby Aarhus.

DAGEN JEG DØDE filmplakat

Produktionsselskab i Filmbyen nomineret til en Oscar

Det aarhusianske produktionsselskab Jalabert Production er nomineret til en eftertragtet Oscar-statuette i kategorien ’Live Action Short Film’ med deres kortfilm RIDDER LYKKE. Produktionsselskabet holder til i Filmbyen, og vi ønsker stort tillykke til hele holdet bag filmen.

Still fra RIDDER LYKKE. Foto: Jalabert Production.

Ny filmuddannelse ser dagens lys: 12 aspirerende filmfolk starter på DOKTRIN i Filmby Aarhus

Filminteressen og -aktiviteterne i Vestdanmark blomstrer, og nu er en ny filmuddannelse tilføjet til udvalget af filmtilbud og -uddannelser i området. Dokumentarfilmskolen DOKTRIN slår om lidt dørene op til første årgang; et hold på 12 filmfolk, fire instruktører, fire klippere, to producere og to lyddesignere med passion for dokumentarfilm.

Årgang 10 fra Super8 dimitterer: Se afgangsfilm fra fremtidens filmskabere

Årgang 10 fra filmuddannelsen Super8 i Filmby Aarhus præsenterer deres afgangsfilm: Om dysfunktionelle arbejdspladser, usunde venskaber, iværksætterens udfordringer og livstruende sygdomme.