Gå til hovedindhold

Den Danske Filmskole lancerer efteruddannelse i Aarhus

Nu bliver det muligt for professionelle i film- og tv-branchen at efteruddanne sig i Vestdanmark. Filmby Aarhus, Den Vestdanske Filmpulje og Den Danske Filmskole er nemlig gået sammen om at tilbyde efteruddannelseskurser i Aarhus. Samarbejdet har til formål at understøtte kompetenceudviklingen uden for hovedstadsområdet.

Efteruddanelse

Indhold

  Tag en efteruddannelse lokalt i det vestdanske filmmiljø! Sådan lyder tilbuddet til jyske filmfolk. Indtil nu har det ellers krævet en tur til København, hvis man som for eksempel klipper, fotograf eller producer har ønsket at opkvalificere sine kompetencer.

  Men et nyt samarbejde mellem Filmby Aarhus, Den Danske Filmskole og Den Vestdanske Filmpulje gør det muligt at tilbyde efteruddannelseskurser i Aarhus som det første sted i Vestdanmark. Og det glæder chef for Filmby Aarhus, Steen Risom:

  - Vi er meget glade for samarbejdet med Den Danske Filmskole, som både kan styrke vores regionale filmmiljø og fødekæden til den danske film- og tv-branche generelt. Det er godt for branchen med et bredt udbud af opkvalificerende aktiviteter, som flest mulige filmfolk har adgang til, lyder det fra Steen Risom.

  Partnerskabet har til formål at understøtte kompetenceudviklingen udenfor hovedstadsområdet. Det glæder også rektor for Den Danske Filmskole, Tine Fischer:

  - Filmby Aarhus er en væsentlig og afgørende drivkraft for udviklingen af film og tv-serier, ikke alene i Jylland, men i hele landet. Derfor er det en åbenlys vigtig partner for Filmskolens Efteruddannelse. Udover helt konkret at lette adgangen til specialiserede efteruddannelseskurser for filmprofessionelle, der er bosat i Vestdanmark, vil samarbejdet uden tvivl bidrage til at styrke en samlet filmbranche på tværs af hele Danmark, siger Tine Fischer.

  Første kursus i april
  Over det kommende halvandet år afholder vi en bred vifte af efteruddannelseskurser. Det første i rækken bliver workshopforløbet ‘Visual Storybuilding’, som allerede finder sted den 17.-18. april i Filmby Aarhus.

  På kurset vil billedkunstner og production designer Liselotte Justesen sammen med instruktør og spiludvikler Simon Jon Andreasen undervise i metoder, der kan bruges til at skabe visuelle ’storyworlds’ til fortællinger på tværs af kunstformer og medier. 

  Derudover arbejder vi på en række kurser for filmkomponister, producere, klippere og fotografer. Kurserne bliver løbende meldt ud.

  Læs mere om Visual Storybuilding og tilmeld dig her.

  Visual storyworld

  Spørgsmål til samarbejdet eller konkrete kurser kan rettes til:

  Ene Katrine Rasmussen fra Den Danske Filmskole

  Telefon: 20 47 02 90

  Mail: ekr@filmskolen.dk


  Stefan Frost fra Filmby Aarhus / Den Vestdanske Filmpulje

  Telefon: 41 85 46 97

  Mail: stefan@filmpuljen.dk 

  Sidst opdateret: 14. marts 2024