Gå til hovedindhold

Nyt fra Filmby Aarhus

79 resultater

Ny undersøgelse: Uddannelser målrettet den danske spilbranche

25. jun. 2024

Filmby Aarhus har i samarbejde med The Animation Workshop ved VIA University College undersøgt det uddannelsesmæssige grundlag for spilbranchen i Danmark. Resultaterne peger overordnet set på, at der er mange relevante kompetencer for spilinteresserede i det danske uddannelsessystem, men kompetencerne er ikke målrettet spilbranchen.

Billede: Critters Collective ifm. POSTMOUSE - Bachelorprojekt (2023).

Nu kan du sikre dig en Early Bird-billet til efterårets mediefestival THIS

12. jun. 2024

Årets udgave af mediefestivalen THIS løber af stablen den 30.-31. oktober, og frem til august kan du sikre dig en Early Bird-billet til en attraktiv pris.

Nat på museet: Nu kan unge kunst- og spilinteresserede ansøge om en plads til spilarrangement på ARoS

30. maj 2024

Ansøgningsportalen til årets andet Cultural Game Jam er nu åben. Den 7.-8. september får unge i alderen 15-25 år mulighed for at udvikle digitale spil med inspiration fra kunstens verden. Arrangementet er et samarbejde mellem Filmby Aarhus, ARoS og Aarhus Universitet som en del af EU-projektet EPIC-WE.

”Jeg har ledt længe efter et community som Ideas Lab”

04. apr. 2024

34-årige Peter Schmidt er flyttet fra København for at blive en del af inkubationsmiljøet i Filmby Aarhus. I Ideas Lab har han nemlig fundet det kontorfællesskab, han søgte som nyopstartet spiludvikler. Miljøet henvender sig til iværksættere og startup-virksomheder, der beskæftiger sig med film, spil og kreative teknologier.

Spiludvikler Peter Schmidt er flyttet til Aarhus for at blive en del af Filmbyens inkubationsmiljø i Ideas Lab. Foto: Jeppe Olesen.

Den Danske Filmskole lancerer efteruddannelse i Aarhus

14. mar. 2024

Nu bliver det muligt for professionelle i film- og tv-branchen at efteruddanne sig i Vestdanmark. Filmby Aarhus, Den Vestdanske Filmpulje og Den Danske Filmskole er nemlig gået sammen om at tilbyde efteruddannelseskurser i Aarhus. Samarbejdet har til formål at understøtte kompetenceudviklingen uden for hovedstadsområdet.

Efteruddanelse

Det er benhårdt arbejde at være med i Oscar-kapløbet

07. mar. 2024

Når Oscar-uddelingen løber over skærmen søndag den 10. marts, så er det aarhusianske produktionsselskab Jalabert Production med i kampen om en af de eftertragtede guldstatuetter. Instruktør Lasse Lyskjær Noer og producer Christian Norlyk står bag den nominerede kortfilm RIDDER LYKKE, som har fået støtte fra Den Vestdanske Filmpulje. Vejen til Oscar-drømmen har været lang og målrettet.

Producer Christian Norlyk (tv) og instruktør Lasse Lyskjær Noer (th) står i spidsen af det aarhusianske produktionsselskab Jalabert Production, som er nomineret til en Oscar med kortfilmen RIDDER LYKKE.