Gå til hovedindhold

Robert-pris til Filmby-baseret hold

DAGEN JEG DØDE hev en af de eftertragtede statuetter med hjem fra Robert Prisen 2024 i kategorien Årets kortfilm: Dokumentar. Filmen blev til som en en af afgangsfilmene på årgang 10 på filmuddannelsen Super8, som holder til i Filmby Aarhus.

DAGEN JEG DØDE filmplakat

Indhold

  Når kommende instruktører, filmfotografer, manuskriptforfattere og filmproducere dimitterer fra filmuddannelsen Super8 i Filmby Aarhus, skal de producere en kortfilm. Og da instruktør Alexander Rahnami Mannstaedt og manuskriptforfatter Mikkel Bjerringgaard Carlsson dimitterede fra årgang 10 sidste år, var det med DAGEN JEG DØDE.

  Udover at være filmens instruktør er Alexander Rahnami Mannstaedt også filmens hovedperson. Dokumentaren handler nemlig om tiden op til, at Alexander skal opereres i hjertet i marts 2022. Her skildrer han frygten for aldrig at se dem, man elsker igen og samtidig blive konfronteret med alt det, man ville have gjort anderledes eller bedre, hvis man fik en chance til.

  Filmen er produceret af selskabet Rylan ved producer Iben Søtang, som også er en del af Filmby Aarhus. Og manuskriptet er blevet til i samarbejde mellem Alexander Rahnami Mannstaedt, Mikkel Bjerringgaard og Kristian Pedersen .

  Vi ønsker stort tillykke med prisen til hele holdet bag DAGEN JEG DØDE!

  Se alle vinderne af Robert Prisen 2024 her

  Sidst opdateret: 20. februar 2024