Gå til hovedindhold

Arrangementer og initiativer

Nyt samarbejde trækker kendt dokumentarfestival til Aarhus

Fra i år kan nogle af de bedste dokumentarfilm fra ind- og udland opleves i Aarhus, når dokumentarfestivalen CPH:DOX kommer til byen. Et nyt samarbejde mellem Filmby Aarhus og CPH:DOX gør det muligt at holde en del af festivalens program i Øst for Paradis under titlen AARHUS:DOX den 13.-24. marts.

Biograf

25 unge kunst- og spilinteresserede til Game Jam på ARoS

I weekenden var 25 unge checket ind på ARoS i et døgn, hvor de udviklede deres egne spil med udgangspunkt i udstillingen Human Nature. Arrangementet var det allerførste Game Jam i EU-projektet EPIC-WE, der har til formål at undersøge unges kulturelle deltagelse gennem spil og kunst.

Epic-We Aros

Vinderne af SERIES AWARDS 2023 er...

Prisshowet SERIES AWARDS blev i aftes afviklet for tredje år i træk, hvor visionære serieskabere fra Danmark og Norden hyldes. Blandt aftenens vindere var blandt andet TV 2-serien AGENT, der kom hjem med hele tre priser - heriblandt publikumsprisen. Prisen for 'Bedste Skuespilpræstation' gik til David Dencik for sin rolle som Henrik i DR-serien HUSET, der også modtog prisen for 'Bedste Instruktion'. Få overblik over alle aftenens vindere nedenfor.

Din guide til festivalerne

Snart slår vi dørene op til THIS, AARHUS FILM DAYS og AARHUS SERIES. Læs med her for at få et overblik over de mange spændende events, som bliver afholdt mellem den 27. oktober og den 5. november i Aarhus.

Her er de nominerede til SERIES AWARDS 2023

Torsdag den 2. november løber SERIES AWARDS af stablen for tredje år i træk og i dag offentliggøres de nominerede. SERIES AWARDS uddeler i alt 11 priser i en række kategorier, der tilfalder både folkene bag og foran kameraet. Blandt det stærke felt i år dominerer særligt DRs aktuelle serie HUSET med i alt seks nomineringer og KILLJOY, som Emma Sehested Høeg står bag, med fire nomineringer. Vinderne afsløres til prisfesten, der afholdes i Filmby Aarhus.

THIS præsenterer i år internationale speakere og eksperter inden for AI, klima og 'tech for good': Her er det fulde program

Under overskriften 'Future of Media & Content' afholdes mediefestivalen THIS i Filmby Aarhus for sjette år i træk fra den 31. oktober - 2. november. THIS består af tre konferencedage, og i år kan festivalens gæster se frem til at opleve en bred vifte af best-practice eksempler, paneldebatter og oplæg under det trebenede tema: Klima, AI og teknologiens bidrag til at skabe en bedre verden.

Felicia Jackson til THIS 2021