Gå til hovedindhold

Nyt samarbejde trækker kendt dokumentarfestival til Aarhus

Fra i år kan nogle af de bedste dokumentarfilm fra ind- og udland opleves i Aarhus, når dokumentarfestivalen CPH:DOX kommer til byen. Et nyt samarbejde mellem Filmby Aarhus og CPH:DOX gør det muligt at holde en del af festivalens program i Øst for Paradis under titlen AARHUS:DOX den 13.-24. marts.

Biograf

Indhold

  Dokumentarfestival i Aarhus

  Læn dig tilbage i biografmørket og nyd nogle af de bedste danske og internationale dokumentarfilm, når dokumentarfestivalen CPH:DOX lægger vejen forbi Aarhus den 13.-24. marts.

  Under titlen DOX:DANMARK har festivalen de seneste tre år været til stede i byer over hele landet, og et samarbejde mellem festivalen og Filmby Aarhus gør det nu muligt at facilitere en decideret AARHUS:DOX.

  - Vi er glade for at være med til at skabe et vindue for dokumentarbranchen og dokumentarinteresserede i Aarhus. I Filmby Aarhus arbejder vi for at styrke professionel filmproduktion i Jylland og være en stærk fødekæde for danske film, og med AARHUS:DOX kan vi være med til at sætte fokus på dokumentarfilmens potentiale og dokumentarfortællinger fra hele landet, fortæller Steen Risom, chef for Filmby Aarhus.

  Alle festivalens arrangementer i Aarhus bliver afholdt i Øst for Paradis, hvor det både er muligt at deltage i filmvisninger og talks om udvalgte dokumentarfilm.

  Ambitionen er, at der over de kommende år bliver koblet endnu flere særarrangementer på den aarhusianske del af festivalen, så alle der interesserer sig for dokumentarfilm kan dykke endnu mere ned i genren og konkrete dokumentarfilm.

  Særarrangementet med FØR STORMEN

  Under AARHUS:DOX holder Filmby Aarhus et særarrangement med en talk og visning af den anmelderroste dokumentar FØR STORMEN. Arrangementet finder sted torsdag den 14. marts kl. 15:30-18:00 i Øst for Paradis.

  FØR STORMEN

  Still fra FØR STORMEN. Foto: Nicolai Dybdal Møller.

  Juan Palacios og Sofie Husum Johannesens FØR STORMEN er et portræt af de 27 beboere på vadehavsøen Mandø og deres indædte kamp for at bevare øens særpræg i en tid med omfattende klimaforandringer.

  Arrangementet starter med en helt kort introduktion til filmen efterfulgt af en visning. Derefter modererer Stefan Frost fra Den Vestdanske Filmpulje og Filmby Aarhus en talk med filmens producer Kasper Lykke Schultz og filmens lyddesigner Peter Albrechtsen. Her kan du komme med bag om tilblivelsen af filmen og få indblik i, hvordan lyddesignet understøtter fortællingen på den vindblæste ø og dermed spiller en central rolle i filmen. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til filmskaberne efterfølgende.

  OBS arrangementet kræver tilmelding. Hvis du arbejder i filmbranchen, kan du tilmelde dig arrangementet ved at sende en mail til htti@aarhus.dk. Øvrige tilmeldinger skal ske gennem Øst for Paradis – se mere på siden her.

  CPH:DOX kommer i år rundt i 42 af landets kommuner, se om festivalen kommer forbi et sted nær dig.

  Sidst opdateret: 7. marts 2024