Gå til hovedindhold

2020

Filmby Aarhus runder vild milepæl: Nu mere end 100 virksomheder

Filmby Aarhus kan slå en tyk streg under, at erhvervsparken er Danmarks største kreative miljø for film- og spilindustrien.

Filmby Aarhus åbner nyt laboratorium for XR–, film- og spilproduktioner

2,9 millioner kr. fra Erhvervsfremmebestyrelsen muliggør, at Filmby Aarhus nu kan åbne Danmarks første offentlige Extended Reality-laboratorium.

Filmby Aarhus lægger lokaler til X-Factor optagelser

X Factor optagelserne er gået i gang, og i denne uge er der blevet optaget auditions i Aarhus. Produktionsselskabet bag X Factor, Blu, havde lejet lokaler i Filmby Aarhus og Turbinehallen, og i Filmbyen er man stolt af at danne rammerne for så stor en produktion og være med til at gennemføre optagelserne under corona. X Factor bliver sendt på TV 2 til foråret.

Kæmpe videokunstværk kommer til Filmby Aarhus

Det bliver et af verdens største videoinstallationer, og det vil være et vartegn for Aarhus og den nye bydel på Sydhavnen, når kunstinstallationen “The Garden in the Machine” bliver sat op på facaden af Filmbyens nyeste bygning. Den international anerkendte kunstner Jesper Just står bag værket.

Nyeste bygning i Filmbyen åben for udlejning

Nyeste bygning i Filmbyen står nu klar og 4. etage er åben for udlejning til filmselskaber eller freelancere, der ønsker at være en del af det kreative film- og spilmiljø på Sydhavnen i Aarhus.

Filmbyens sekretariat holder lukket

Grundet myndighedernes anvisninger i forhold til Corona-virus holder Filmby Aarhus’ sekretariat foreløbigt lukket indtil den 8. juni.