Gå til hovedindhold

Filmby Aarhus lægger lokaler til X-Factor optagelser

X Factor optagelserne er gået i gang, og i denne uge er der blevet optaget auditions i Aarhus. Produktionsselskabet bag X Factor, Blu, havde lejet lokaler i Filmby Aarhus og Turbinehallen, og i Filmbyen er man stolt af at danne rammerne for så stor en produktion og være med til at gennemføre optagelserne under corona. X Factor bliver sendt på TV 2 til foråret.

Indhold

  Produktionsselskabet bag X-Factor, Blu, har i denne uge optaget X-Factor auditions, hvor spændte potentielle deltagere for første gang har mødt de tre dommere i det populære tv-programDenne uges optagelser er foregået i Filmby Aarhus studier, der ligger på havnen i Aarhus. En produktion som X-Factor fylder meget i både volume og masse, og det er stort for Filmbyen at danne rammerne for et program af den kaliber.

  Gode samarbejder på tværs af Danmark

  Udover Filmby Aarhus blev dele af auditions også optaget hos Turbinehallen – et samarbejde, som alle har været glade for på kryds og tværs.

  Behind-the-scenes på optagelserne til X-Factor

  Behind-the-scenes på optagelserne til X-Factor

  Vi har været rigtig glade for samarbejdet både med Filmby Aarhus og Turbinehallen og også samarbejdet mellem de to. De ligger så tæt på hinanden, så det har været meget oplagt at bruge begge steder. Vi fylder jo lidt meget, men det har været nemt at komme frem og tilbage – og vi får bare adgang til huset og det hele spiller.

  Mads Rahbæk, Production Manager ved Blu.

  Det gode samarbejde og mulighederne betyder også rigtig meget for Filmby Aarhus, der også arbejder for at favne hele Danmark, når det kommer til produktioner af film og TV.

  ”Jeg er enormt stolt over, at vi som Danmarks største kreative erhvervspark kan hjælpe med at skabe de perfekte rammer for en af Danmarks største TV produktioner. Det vidner netop om fordelene ved det – som også er vores vision – at skabe et Danmark i kulturel balance ved at sprede film og TV-produktioner over hele landet. Det gavner alle – både branchen og publikum,” fortæller chef for Filmby Aarhus, Ronnie Fridthjof.

  Hjælpsomme hænder og spændende talenter

  Filmby Aarhus er et miljø der, udover at sætte spot på byens kulturelle styrker og talenter, også prioriterer at sikre de mest optimale forhold for alle, der lejer sig ind eller booker deres studier. Det er noget, man mærker, ifølge Mads Rahbæk: 

  “Det er som om, alle i Filmbyen er meget indstillet på at hjælpe og give os fuld adgang – og det er i virkeligheden det, der er det fedeste for os. Vi klarer os selv rigtig meget, og her må vi lidt det hele. Det er et godt samarbejde, og det er rart at være her.” 

  Og selvom det har været travle dage med produktion, har der også været mulighed for at se nogle af deltagerne perfome: 

  “Jeg har set nogle stykker af deltagerne fra Aarhus performe. Vi har jo bands med, og dem har der været flest af i Aarhus, så det har været spændende,” afslutter Mads Rahbæk.

  Alle Corona hensyn blev taget

  Der er ikke mange ting, der er som de plejer disse dage, og en produktion er ikke anderledes. For at sikre både deltagerne og producenternes tryghed blev der sørget for, at der aldrig var for mange mennesker i venteværelset. Deltagerne blev bedt om at komme i mindre klynger, og der blev hevet lokale kræfter ind i form af VIA’s MSP-studerende, der hører til i Filmbyen. De studerende hjalp med bl.a. at afspritte og sikre god afstand mellem alle på hele set-up’et.

  Sidst opdateret: 5. oktober 2020