Gå til hovedindhold

Filmby Aarhus' legeplads for nye teknologier åbnede med et brag

Med taler, gæster og demonstration af udstyr blev Filmby Aarhus' nye XR-laboratorium 'MiXR Lab' officielt åbnet den 16. marts. Til åbningen kom mere end 100 gæster, her i blandt virksomheder, forskere og projektpartnere, der prøvede kræfter med de nye virtual production og XR-teknologier.

Indhold

  Filmby Aarhus' MiXR Lab med nye banebrydende teknologier havde sin store åbningsdag i onsdags. Her demonstrerede projektpartnerne i MiXR de mange nye teknologier, som den store erhvervspark nu gør tilgængelige for sine mange lejere samt andre film-, spil- og XR-virksomheder i og omkring Aarhus.

  Vi er meget stolte af det nye MiXR Lab, som kommer til at bidrage yderligere til udviklingen af det aarhusianske spil-, film- og XR-miljø. Vi er meget glade for støtten fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og samarbejdet med de private virksomheder, der er partnere i projektet.

  Steen Risom, chef for Filmby Aarhus.

  Niels Konrad fra USE Studio, som er associeret partner i MiXR-projektet, fortæller om åbningsdagen: 

  "Det var fantastisk at være med til denne helt særlige eftermiddag. Det store lokale emmede af nysgerrige sjæle og talentfulde kræfter, og det var fedt at se så mange dukke op og være super engagerede og villige til at dele viden og ekspertise. Vi er glade for at være en del af MiXR-projektet! Det giver os virkelig mulighed for at vise, at der sker overraskende og nyskabende ting her i Filmby Aarhus. Vi glæder os især til at bruge MiXR Lab til vidensdeling, at kunne sparre med andre involverede og at finde inspiration til projekter. Vejen til innovation og kreativitet går gennem interessante og uventede forbindelser mellem mennesker og idéer, og de helt rigtige forhold er til stede i MiXR."

  Filmby Aarhus åbner MiXR Lab i samarbejde med projektpartnerne VIA University College og virksomhederne AATE VR, MANND, Crash, Rokoko, Kong Orange og WiredFly. MiXR er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

  Se billederne fra åbningsdagen herunder.

  Helt nye muligheder for mange virksomheder

  Åbningsdagen bød blandt andet på demonstrationer af de forskellige teknologier, som MiXR Lab byder på. Motion Capture-producent og projektpartner, Rokoko, viste deres Motion Capture-dragter frem, og hvordan man kan gå fra kreativ idé til optagelse i løbet af få minutter og skabe højkvalitetsindhold med let tilgængelige værktøjer.

  Også projektpartnerne MANND og AATE VR var med til åbningen af MiXR Lab. MANND præsenterede teknologien Photogrammetry og en VR-platform til turistbranchen, og AATE VR gav deltagerne mulighed for at prøve deres SundSim VR-produkt.

  Foto: Alexander Håkansson

  Sidst opdateret: 18. marts 2022