Gå til hovedindhold

MiXR

Filmby Aarhus' teknologilab MiXR er et 3-årigt projekt, der for alvor har sat film-, TV- og spilproducenters brug af nye teknologier på dagsordenen. Projektet udløb i 2023 – læs mere om MiXR her på siden.

Indhold

  MiXR er et brancheudviklingsprojekt med fokus på nye teknologier i film-, tv-, spil- og animationsbranchen. MiXR har taget udgangspunkt i et fysisk lab med udstyr til at eksperimentere med f.eks. VR, AR, 3D scanning, Virtual Production, Motion Capture og meget mere. Labbet har været en del af VIAs filmuddannelse Multiplatform, Storytelling & Production i Filmby Aarhus, men er også blevet brugt til aktiviteter for virksomheder og organisationer med interesse i at producere med nye teknologier.

  Formålet med MiXR-projektet har været at udbrede kendskabet til og brugen af nye teknologier hos virksomheder og organisationer indenfor film-, tv-, spil- og animationsbranchen.

  121 unikke virksomheder og organisationer har i perioden 2021-2023 deltaget i MiXRs aktiviteter og fået ny viden om brug af teknologier som Augmented Reality, Virtual Reality, Motion Capture, AI og meget andet.

  Tilstrømningen viser en store interesse for at producere med nye teknologier, og Filmby Aarhus vil videreføre flere af MiXRs aktiviteter efter projektet er udløbet i 2023.

  Tak til vores samarbejdspartnere

  Det har primært været MiXRs partnere, nogle af Danmarks dygtigste til at producere indhold med nye teknologier, der har stået for MiXRs aktiviteter. Derfor kan vi sige stor tak til VIA University College – Multiplatform, Storytelling & Production og virksomhederne MANND, AATE VR, Rokoko og CRASH for et fantastisk godt samarbejde om MiXR.

  Og stor tak til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der har støttet MiXR fra 2021-2023.

  Sidst opdateret: 13. februar 2024