Gå til hovedindhold

2022

200 danske elever tog del i Skolernes Seriefestival

Under dette års THIS i Filmby Aarhus i november deltog skoleelever fra hele landet i det nye initiativ Skolernes Seriefestival. Initiativet sætter serier på skoleskemaet, og den sidste måned har eleverne fordybet sig i materialet og opgaven, de blev introduceret til ved kick-off i november. Eleverne har nu produceret deres bud på en serie-scene, og som ved andre filmfestivaler har en jury udpeget en vinder, der offentliggøres i dag.

Vinderne af serieprisfesten SERIES AWARDS 2022 er...

For andet år i træk hylder THIS og AARHUS SERIES serieformatet med Nordens største seriepris - SERIES AWARDS - og i torsdags løb prisfesten af stablen. DR-komedien ORKESTRET rundede aftenen af med fire flotte priser, og Jonas Risvigs nyeste ungdomsserie DRENGE modtog prisen for "Bedste Serie 2022".

Finalisterne er fundet: Fem komponister dyster i konkurrence om den bedste filmmusik

I foråret udskrev Aarhus Symfoniorkester og Filmby Aarhus en konkurrence for komponister fra Vestdanmark med fokus på filmmusik. 56 komponister tilmeldte sig konkurrencen, og nu er de fem finalister fundet. Den 5. november får finalisterne mulighed for at høre deres musik opført ved en finalekoncert med Aarhus Symfoniorkester, der er åben for alle interesserede. Til koncerten afsløres den endelige vinder, og der uddeles tre priser og pengepræmier.

Kom til eksklusive visninger på de nominerede film til Nordisk Råds Filmpris

Den 29. og 30. oktober 2022 inviterer THIS og Øst for Paradis til visninger af de fem kandidater til den fornemme Nordisk Råds Filmpris - og for den danske kandidat, VANSKABTE LAND af Hlynur Pálmason, bliver det første gang, filmen kan ses i en dansk biograf - den får nemlig først premiere den 1. december 2022.

THIS bliver vært for eksklusive visninger af kandidaterne til Nordisk Råds Filmpris

Filmby Aarhus' mediefestival THIS får en fornem fjer i hatten, for nu kan festivalen kalde sig dansk eventpartner for Nordisk Råds Filmpris. Det betyder, at THIS bliver officiel vært for de eksklusive visninger af de film, der dyster om at vinde den eftertragtede filmpris. Visningerne kommer til at ske i Øst for Paradis den 29. og 30. oktober.

Billede af filmplakater på de nominerede film. Foto: norden.org

Aarhus Symfoniorkester og Filmby Aarhus udskriver filmkomponistkonkurrence

Nu har du mulighed for at deltage i en komponistkonkurrence med fokus på filmmusik, og få din musik præmieret og opført ved en koncert med Aarhus Symfoniorkester.