Gå til hovedindhold

Nyt fra Filmby Aarhus

75 resultater

Den Danske Filmskole lancerer efteruddannelse i Aarhus

14. mar. 2024

Nu bliver det muligt for professionelle i film- og tv-branchen at efteruddanne sig i Vestdanmark. Filmby Aarhus, Den Vestdanske Filmpulje og Den Danske Filmskole er nemlig gået sammen om at tilbyde efteruddannelseskurser i Aarhus. Samarbejdet har til formål at understøtte kompetenceudviklingen uden for hovedstadsområdet.

Det er benhårdt arbejde at være med i Oscar-kapløbet

07. mar. 2024

Når Oscar-uddelingen løber over skærmen søndag den 10. marts, så er det aarhusianske produktionsselskab Jalabert Production med i kampen om en af de eftertragtede guldstatuetter. Instruktør Lasse Lyskjær Noer og producer Christian Norlyk står bag den nominerede kortfilm RIDDER LYKKE, som har fået støtte fra Den Vestdanske Filmpulje. Vejen til Oscar-drømmen har været lang og målrettet.

Producer Christian Norlyk (tv) og instruktør Lasse Lyskjær Noer (th) står i spidsen af det aarhusianske produktionsselskab Jalabert Production, som er nomineret til en Oscar med kortfilmen RIDDER LYKKE.

Nyt samarbejde trækker kendt dokumentarfestival til Aarhus

06. mar. 2024

Fra i år kan nogle af de bedste dokumentarfilm fra ind- og udland opleves i Aarhus, når dokumentarfestivalen CPH:DOX kommer til byen. Et nyt samarbejde mellem Filmby Aarhus og CPH:DOX gør det muligt at holde en del af festivalens program i Øst for Paradis under titlen AARHUS:DOX den 13.-24. marts.

Fokus på en grønnere filmbranche under årets Berlinale

22. feb. 2024

Under dette års filmfestival i Berlin var Filmby Aarhus med til at arrangere en workshop under titlen Greener Film Industri. Repræsentanter fra 15 forskellige lande var med til at diskutere, hvordan den europæiske filmbranche bliver grønnere og mere bæredygtig.

25 unge kunst- og spilinteresserede til Game Jam på ARoS

07. feb. 2024

I weekenden var 25 unge checket ind på ARoS i et døgn, hvor de udviklede deres egne spil med udgangspunkt i udstillingen Human Nature. Arrangementet var det allerførste Game Jam i EU-projektet EPIC-WE, der har til formål at undersøge unges kulturelle deltagelse gennem spil og kunst.

Robert-pris til Filmby-baseret hold

06. feb. 2024

DAGEN JEG DØDE hev en af de eftertragtede statuetter med hjem fra Robert Prisen 2024 i kategorien Årets kortfilm: Dokumentar. Filmen blev til som en en af afgangsfilmene på årgang 10 på filmuddannelsen Super8, som holder til i Filmby Aarhus.