Gå til hovedindhold

Spil- og XR-miljøet

Kultur x Games: Filmby Aarhus fremmer talenter i internationalt initiativ med ARoS og Aarhus Universitet

Filmby Aarhus arbejder de næste 3,5 år på at udvikle en model for Game Jams for unge, der skal styrke deres samfundsdeltagelse gennem spiludvikling og kultur. Sammen med ARoS, Aarhus Universitet og 9 andre samarbejdspartnere på tværs af EU, ønsker Filmby Aarhus at skabe fokus på spil som kulturmedie og udvikle den kommende generation af talenter indenfor spiludvikling.

Dansk spilfirma-komet investerer i Ugly Duckling Games

Den Aarhus-baserede EdTech virksomhed, Ugly Duckling Games, startede deres rejse i Ideas Lab i Filmby Aarhus, og nu er de nået en milepæl i virksomhedens udvikling. Ghost Ship Games, som er kendt for spillet Deep Rock Galactic, har nemlig investeret i Ugly Ducklings første produkt ’Drama Studio’.

Spilvirksomheder fra Aarhus indtager Waterkant Festival i Kiel

Ved sommerens Waterkant Festival blev der i weekenden sat spotlight på den aarhusianske spilindustri med to dage dedikeret til kreativ spiludvikling med engagerende talks, workshops og play-throughs.

Bo Michelsen ved Waterkant Festival i Kiel

Spilvirksomhed i Filmby Aarhus slår rekord i virtuelt Landsale

Sidste år rykkede spilvirksomheden Bright Star Studios ind i Filmby Aarhus, og siden da er det gået stærkt. Først fik studiet en flot investering fra to store venturefonde og for nyligt har den unge virksomhed afholdt et såkaldt Landsale.

Still fra spillet "Ember Sword"

Niila Games vinder 2. pladsen i “Best of Show” ved Hamburg Games Conference

Igennem Filmby Aarhus' samarbejde med Creative Ports søgte danske Niila Games og spiludvikleren Ida Hartmann om at deltage i Hamburg Games Conference, hvor deres nye spil ‘Stilstand’ vandt 2. pladsen i “Best of Show”.

Grafik "Best of Show"-award ved spilkonference i Hamburg

VR-virksomhed fra Filmby Aarhus’ Ideas Lab står klar med innovativt virtual reality-projekt 

AATE VR, som til dagligt holder til i Filmby Aarhus' Ideas Lab, har netop indgået et vigtigt lokalt samarbejde med virksomheden First-8.

Billede af AATE VR og First-8