Gå til hovedindhold

Spilvirksomhed i Filmby Aarhus slår rekord i virtuelt Landsale

Sidste år rykkede spilvirksomheden Bright Star Studios ind i Filmby Aarhus, og siden da er det gået stærkt. Først fik studiet en flot investering fra to store venturefonde og for nyligt har den unge virksomhed afholdt et såkaldt Landsale.

Still fra spillet "Ember Sword"

Indhold

  Ved Landsale afholdt af Bright Star blev der blev solgt små dele af den verden, som virksomhedens nyeste spil foregår i – og Bright Stars’ Landsale blev udsolgt på syv timer. Forud for rekordsalget havde spilvirksomheden også fået en investering på yderligere $2 millioner til at realisere deres globale ambitioner, og nu står rekruttering og vækst øverst på dagsordenen.

  Det er ikke gået stille for sig det sidste syv måneder, hvor Bright Star har haft adresse i Filmby Aarhus, og især de sidste par uger har øjnene fra både medier og andre spilvirksomheder været rettet mod den unge, ambitiøse virksomhed, der er i gang med at udvikle det store multiplayer MMORPG-spil, Ember Sword. Den 27. maj solgte studiet nemlig 12.000 spil-plots, hvilket er bittesmå dele af den virtuelle verden i Ember Sword, på få timer og samlede på den måde $1,5 million ind til virksomheden. Bright Star modtog optil også en stor investering på $2 millioner fra flere større investeringsfonde og Angel Investors.

  De seneste investeringer og Landsale betyder, at Bright Star studiet nu udvider i Filmby Aarhus. Steen Risom, chef for Filmby Aarhus, fortæller:

  Det er super flot, og er endnu et eksempel på, at Aarhus rummer dygtige spilvirksomheder, der får international opmærksomhed. Vi skal i Danmark og ikke mindst i Aarhus fokusere på at spilstudierne har gode vilkår for vækst og adgang til både den kreative og tekniske arbejdskraft – både lokalt og den, der tiltrækkes udefra.

  Steen Risom, chef for Filmby Aarhus.

  Et Landsale solgt på blockchain

  Det kan være svært at forstå de mange nye ord, som spilbranchen har bragt med sig. I tilfældet med Bright Stars er et Landsale en måde, hvorpå den aarhusianske spilvirksomhed kan samle midler ind ved at sælge såkaldte NFT’er – Non Fungible Tokens.

  En NFT er en enhed af data, der er gemt på en digital hovedbog – også kaldet en blockchain. En blockchain bruges til at sikre og certificere, at et aktiv, der lever digitalt, er unikt, og derfor ikke kan udskiftes. I Ember Sword’s tilfælde er det unikke, digitale aktiv en lille del af landet i spillet. Det vil sige, at det, man som spiller køber, er en del land af Ember Sword verdenen.

  Den nye finansiering skal bruges til at fremme udviklingen af spillet, så Bright Star kan udleve visionen om en højkvalitets og fordybende spiloplevelse understøttet af en innovativ play-to-earn-økonomi drevet af blockchain og kryptovaluta. Virksomheden har store ambitioner, og søger lige nu dygtige danske spiludviklere, der er klar til at være med på et nyt dansk væksteventyr. CEO hos Bright Star Studios, Mark Laursen, fortæller:

  “Det er jo en drengedrøm, der går i opfyldelse. Men vi er også meget ydmyg, når man ser fans, som får tatoveringer med grafik fra spillet – det er næsten uvirkeligt, men også sejt! Vi er alle enormt glade for den interesse og opbakning, vi har fået. Det har været en utrolig lang rejse, der har krævet meget fra hele holdet. Det er også et hold, med over 13 forskellige nationaliteter, som vi nu udvider, og har man lyst til at arbejde i et startup i flyvende vækst, så har vi over 15 positioner åbne.”

  Still fra spillet "Ember Sword"
  Sidst opdateret: 15. juni 2021