Gå til hovedindhold

Dansk spilfirma-komet investerer i Ugly Duckling Games

Den Aarhus-baserede EdTech virksomhed, Ugly Duckling Games, startede deres rejse i Ideas Lab i Filmby Aarhus, og nu er de nået en milepæl i virksomhedens udvikling. Ghost Ship Games, som er kendt for spillet Deep Rock Galactic, har nemlig investeret i Ugly Ducklings første produkt ’Drama Studio’.

Indhold

  Ugly Duckling Games blev stiftet i 2019 og blev sat i verden for at producere engagerende spil, der er lette at anvende i undervisningen. Virksomheden er baseret på Skolen i Spil-metoden, hvor man samarbejder tæt med lærerne i folkeskolen. Et af Ugly Duckling Games' projekter er 'Drama Studio' – et undervisningsværktøj der netop har fået en investering fra Ghost Ship Games.

  "Det er fantastisk for os at se, hvordan spiludviklere kan udvikle sig i Ideas Lab og fortsætte udviklingen, efter de er rykket ud af inkubatoren. Ugly Duckling Games har haft en stærk vision fra start – og kompetencerne til at eksekvere på disse gennem sparring og facilitering herfra.

  At så stor en komet inden for spilverdenen i Danmark vælger at investere i Ugly Duckling Games er fantastisk – og jeg kan godt forstå, hvorfor Ghost Ship Games har set potentialet i Ugly Ducklings værktøjer og visioner om at skabe bedre trivsel og læring for elever gennem spiloplevelser," fortæller Christian Nyhus Andreasen, Head of Incubator ved Ideas Lab i Filmby Aarhus.

  Unikt indhold til alle klassetrin – og alle fag

  'Drama Studio' er Ugly Ducklings første produkt. Et alsidigt spilbaseret multiplayerværktøj, som giver elever i folkeskolen mulighed for at producere flotte 3D animerede fortællinger i fællesskab.

  Rammen for spillet er en farverig tegnefilmslignende teaterproduktion, der vil inkludere og aktivere elevernes fagligheder og fantasi. Spillet kan anvendes på alle klassetrin i folkeskolen og i de fleste fag på skolens eksisterende hardware.

  "For at et værktøj til undervisning skal kunne tryllebinde eleverne på samme måde som de kommercielle spiltitler gør det, er det først og fremmest vigtigt at oplevelsen, følelsen og designet matcher det, eleverne kender fra deres fritid. Derfor er vi også ekstra glade for, at det netop er Ghost Ship Games, en virksomhed der om nogen forstår, hvad der skal til for at skabe en god og effektiv spiloplevelse, der har valgt at satse på os," siger Tore Neergaard Kjellow, CEO og co-founder af Ugly Duckling Games.

  'Drama Studio' ruller allerede nu ud til de første elever, og skal være med til at motivere og engagere eleverne på en ny måde i undervisningen.

  Om Ugly Duckling Games

  Ugly Duckling Games er en Aarhus-baseret EdTech virksomhed med rødder i spilbranchen. De arbejder for at give alle glæden ved at lære tilbage. Det gør de gennem kollaborative, kreative spilværktøjer, der er skræddersyet til undervisning.

  Ugly Duckling har stærke bånd til den meget aktive danske forskning om spil og læring og har derfor altid fingeren på pulsen i forhold til, hvad der virker, og hvordan der kan skabes blivende forandringer i alverdens klasseværelser. Firmaet er stiftet i 2019 af et team af veteraner fra både spil- og undervisningsbranchen.

  Sidst opdateret: 5. november 2021