Gå til hovedindhold

Ny legeplads for XR-, film- og spilproducenter i Filmby Aarhus

Den 16. marts 2022 åbner MiXR Lab i Filmby Aarhus, der får stor betydning for XR-, film og spilproducenter i og omkring Aarhus.

Indhold

  MiXR Lab er navnet på det spritnye XR-laboratorium, der åbner i Filmby Aarhus. Som den første af sin slags vil MiXR Lab være med til at styrke og udvikle jyske XR-, spil- og filmproducenter.

  Filmby Aarhus åbner MiXR Lab i samarbejde med projektpartnerne VIA University College og virksomhederne AATE VR, MANND, Crash, Rokoko, Kong Orange og WiredFly. MiXR er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Steen Risom, chef for Filmby Aarhus, er stolt af det nye MiXR Lab og ser det som et vigtigt skridt for Filmby Aarhus.

  Det er enormt vigtigt, at teknologier, som dem der kommer til at være i MiXR Lab, er tilgængelige for spil-, film- og XR-producenter. Jeg er stolt af, at vi med stærke samarbejdspartnere har skabt et miljø, hvor blandt andet nye talenter og startups kan få lov til at eksperimentere med og dygtiggøre sig inden for det her felt. Jeg er spændt på at se, hvad der bliver udviklet i MiXR Lab.

  Steen Risom, chef for Filmby Aarhus.

  Til åbningsarrangementet vil der være demonstrationer af de forskellige teknologier i labbet. Bl.a. vil den danske Motion Capture-producent, Rokoko, der er projektpartner i MiXR-projektet, demonstrere brugen af deres Motion Capture-dragter, som er værktøjer til blandt andet at skabe realistiske 3D animationer for spil og VFX. De vil give visuelle eksempler på, hvordan producenter kan gå fra kreativ idé til optagelse i løbet af få minutter og skabe højkvalitetsindhold med let tilgængelige værktøjer. Rokoko vil også fremvise fremtidige udviklingsprojekter og initiativer - herunder en række workshops i MiXR Lab, hvor deltagerne får mulighed for at arbejde med teknologien "hands on".

  Et vigtigt skridt for udviklingen af brancherne

  Chef for forskning, udvikling og innovation ved VIA University College, Anders Bisgaard, ser også frem til, at MiXR Lab åbner og kan bidrage til den kreative industri:

  "MiXR-projektet er et yderst vigtigt projekt for os i VIA. Det giver os en unik mulighed for, i partnerskab med projektets øvrige aktører, at afprøve og udvikle ny viden i arbejdet med den digitale transformation, som ikke kun er vigtig for projektets parter men for hele den kreative industri. Projektets partnerskab illustrerer på fornemmeste vis vores tro på, at vi kan noget sammen, som vi ikke kan hver for sig, og at det er i fællesskab, at vi har de bedste muligheder for at skabe relevant og brugbar viden."

  Informationer om adgang, tekniske specifikationer af udstyrspakker, arrangementer og generel info findes snart på MiXR.dk.

  Åbningen af MiXR finder sted i Filmby Aarhus den 16. marts 2022, kl. 13.00-16.00 - tilmeld dig åbningsarrangementet.

  Filmby Aarhus / VIA University College, Multiplatform, Storytelling & Production
  Filmbyen 4, 6. sal
  8000 Aarhus C

  Om Filmby Aarhus og MiXR

  Filmby Aarhus er en af Danmarks største kreative erhvervsparker for film-, spil- og XR-virksomheder. Alle andre XR-laboratorier i Danmark er privatejede eller bruges af forskere, og MiXR Lab bliver dermed de første offentlige XR-faciliteter i produktionsskala. Formålet er at tilbyde flere teknologiske muligheder til XR-, spil- og filmproducenterne i Aarhus og omegn og derved bidrage til at udvikle brancherne.

  MiXR Lab kommer til at indeholde udstyr til at arbejde med Motion Capture, der bruges af spil- og filmproducenter til at optage og derefter digitalisere bevægelser, VR (Virtual Reality), hvor brugeren oplever en altomfavnende digital verden, AR (Augmented Reality), der kombinerer den virtuelle verden med den fysiske og 'ændrer' den og Virtual Production, hvor spil og film kan laves som et miks af filmoptagelser og computergenereret indhold.

  Sidst opdateret: 2. marts 2022