Gå til hovedindhold

THIS præsenterer i år internationale speakere og eksperter inden for AI, klima og 'tech for good': Her er det fulde program

Under overskriften 'Future of Media & Content' afholdes mediefestivalen THIS i Filmby Aarhus for sjette år i træk fra den 31. oktober - 2. november. THIS består af tre konferencedage, og i år kan festivalens gæster se frem til at opleve en bred vifte af best-practice eksempler, paneldebatter og oplæg under det trebenede tema: Klima, AI og teknologiens bidrag til at skabe en bedre verden.

Felicia Jackson til THIS 2021
 • Læs op

Indhold

  THIS har i løbet af de sidste seks år skabt sig en position som en af de førende mediefestivaler i Norden og samler hvert år nationale og internationale gæster fra alle grene af mediebranchen til tre dages intensivt program i Aarhus.

  Festivalen tilbyder publikum muligheden for at opleve internationale oplægsholdere og eksperter, der i år har fuldt fokus på festivalens trebenede tema: AI i den kreative udvikling af content, fremstilling af bæredygtige fortællinger og teknologiens muligheder for at skabe en bedre verden.

  Festivaldirektør, Felicia Elisabeth Jackson, fortæller:

  "Med THIS fokuserer vi på de kommende trends og tendenser i mediebilledet for at inspirere alle afgreninger af branchen og sørge for, at vi kan forblive relevante i fremtiden.

  Med årets festival taler vi ind i emner, som ikke kun optager branchen, men hele det internationale samfund - nemlig klimaet og fremkomsten af kunstig intelligens. Det er emner, som vi er nødt til at adressere, fordi mediebranchen udgør et af de største kulturelle talerør og dermed bærer et enormt ansvar for at præge verden til det bedre. Derfor har vi i år inviteret oplægsholdere, eksempler på best-practice og paneldebattører, der kan give deres besyv på, hvordan vi som branche ikke bare kan forblive relevante og forbedre os men også påvirke og inspirere til bæredygtige handlinger og adfærd."

  Bæredygtige fortællinger og den nye tilgang til content

  Når det kommer til den højaktuelle klimakrise, har medie- og underholdningsbranchen ikke kun ansvar for at tænke klimaaftrykket ind i produktionen. Det er mindst lige så relevant, at seerne bliver præsenteret for fortællinger og historier, som italesætter og reflekterer over bæredygtighedstematikker.

  THIS bestræber sig i år på at give deltagerne en indsigt i, hvordan en række forskellige formater kan være med til at præge bæredygtighedsdagsordenen - og måske endda bidrage med konkrete data til selv samme formål.

  Udover bæredygtighed er et andet vigtigt element ved årets konference kunstig intelligens. En festival, der beskæftiger sig med de nyeste trends, tendenser, formater og teknologier i branchen, kan ikke undlade også at beskæftige sig med AI, som allerede giver utrolige muligheder inden for det kreative arbejde. I løbet af festivalen vil oplægsholdere indvie publikum i de mange muligheder, som AI tilbyder, og give bud på hvordan teknologien måske kan bidrage til at gøre verden til et bedre sted.

  Alt dette - og meget mere - sætter THIS fokus på til dette års mediefestival, hvor publikum blandt andet kan se frem til sessions som:

  • "Tech for Good: How AI Can Help Solve Climate Change, Hunger and Health" med Travis Grizzel (Principal Technical Advisor, Amazon), der vil kaste lys over globale sammenhænge, hvor AI kan hjælpe med at løse problemer som klimaforandringer, sult og global sundhed.
  • "When AI Makes Better Content Than you" med Eirik Solheim (Strategic Advisor, NRK), der vil forklare både mekanikken i de fremadstormende avancerede teknologier og de forskellige måder, hvorpå de kan bruges.
  • "Gaming for Climate Change" med Jude Ower (Founder and CEO, Playmob), der vil præsentere, hvordan spil er blevet brugt i samarbejde med FN, til at levere verdens største datasæt om klimaholdninger og bruges til at ændre klimapolitikker i over 50 lande.

  Tre festivaler, 10 dage, 70 events - og et brag af en prisfest

  Mediefestivalen THIS er en del af ti dages mediefest i Aarhus.

  Fra den 27. oktober - 5. november 2023 bliver Aarhus transformeret til et mediemekka, når den nystartede filmfestival AARHUS FILM DAYS, den etablerede branchefestival THIS, seriefestivalen AARHUS SERIES og prisfesten SERIES AWARDS bliver afholdt på forskellige venues i hele byen.

  Prisen på billetter til THIS spænder fra 200 til 1250 kroner og kan købes her.

  Læs mere om

  Sidst opdateret: 19. september 2023