Gå til hovedindhold

De nominerede til Nordisk Råds Filmpris vises under Aarhus' nye filmfestival

I juni lancerede vi i samarbejde med Øst for Paradis og Den Danske Filmskole Aarhus' nye filmfestival, AARHUS FILM DAYS, og i dag kan vi løfte sløret for de første film på programmet. Publikum får nemlig mulighed for at overvære visningerne af de seks nominerede film til Nordisk Råds Filmpris 2023, som netop er blevet offentliggjort. På listen er blandt andet den danske kandidat VIFTEN.

Indhold

  Aarhus' nye filmfestival, AARHUS FILM DAYS, løber af stablen for første gang fra den 27.-29. oktober 2023 med visninger i den ikoniske biograf, Øst for Paradis. Under festivalen kan publikum glæde sig til visningerne af de seks kandidater, der er nomineret til Nordisk Råds Filmpris 2023. På listen er film fra både Finland, Grønland, Island, Norge, Sverige og Danmark.

  Line Bjørn, direktør for biografen Øst for Paradis, fortæller:

  "Vi er meget stolte af, at AARHUS FILM DAYS i år kan præsentere visningerne af de nominerede film til Nordisk Råds Filmpris, fordi prisens formål om at øge interessen for nordiske samarbejde og anerkende enestående kunstneriske initiativer passer perfekt ned i vores kuratering af filmfestivalens program. Vi sætter nemlig særligt fokus på film med kulturel gennemslagskraft og vil gerne være et vindue ind til den nordiske filmbranche."

  Vinderen af Nordisk Råds Filmpris bliver offentliggjort tirsdag den 31. oktober 2023 under Nordisk Råds session i Oslo.

  En ny filmfestival har set dagens lys

  AARHUS FILM DAYS er tre dage for alle, der elsker film. Filmfestivalens formål er at være en bredtfavnende og inspirerende festival, som består af talks, filmvisninger og eksklusive forpremierer. Filmfestivalen sætter særligt fokus på film, der har social og kulturel relevans, og som vækker genklang i samfundet og inspirerer til samtale og debat.

  Steen Risom, chef for Filmby Aarhus, siger:

  "Det er helt fantastisk, at vi i år kan udvide efterårets festivaler med en filmfestival. Filmby Aarhus arbejder for at styrke professionel filmproduktion og en stærk fødekæde til dansk film, og det er blandt andet gennem arrangementer som dette, at vi kan være med til at sætte fokus på de mange dygtige filmfolk og samtidig skabe et vindue ind til den etablerede branche og inspirere den nye generation."

  Kandidaterne til Nordisk Råds Filmpris 2023, som vises til AARHUS FILM DAYS er:

  • Danmark: VIFTEN (engelsk: EMPIRE)
  • Finland: KUPLA (engelsk: BUBBLE)
  • Grønland: ALANNGUT KILLINGANNI (engelsk: THE EDGE OF THE SHADOWS)
  • Island: Á FERÐ MEÐ MÖMMU (engelsk: DRIVING MUM)
  • Norge: KRIGSSEILEREN (engelsk: WAR SAILOR)
  • Sverige: MOTSTÅNDAREN (engelsk: OPPONENT)

  Billetsalget til AARHUS FILM DAYS åbner i løbet af efteråret som programmet offentliggøres.

  Sidst opdateret: 21. august 2023