Gå til hovedindhold

Vi gør klar til den hidtil største udgave af medie- og seriefestivalerne THIS og AARHUS SERIES

Festivalerne THIS og AARHUS SERIES vender tilbage til Aarhus til efteråret. Som altid er ambitionen at gøre både branchen og borgerne klogere på fremtidens medieproduktioner og fortælleformer indenfor streaming, tv, serier, spil, film, animation og immersive teknologier. Samtidig lancerer vi også AARHUS FILM DAYS, som består af tre dage med et dedikeret filmspor.

Indhold

  For sjette år i træk arrangerer Filmby Aarhus de to festivaler THIS og AARHUS SERIES. I år kan publikum glæde sig til i alt 10 dage med talks og visninger, når programmet udvides med lanceringen af en tilhørende filmfestival - AARHUS FILM DAYS. Det hele løber af stablen fra den 27. oktober til den 5. november 2023.

  Programmet på THIS byder på internationale sværvægtere indenfor medier, som skal gøre publikum klogere på de trends, tendenser, formater og teknologier, der kan sikre, at både nye talenter og garvede i branchen forbliver relevante i sin historiefortælling til fremtidige generationer. Allerede nu kan sløret løftes for de to første hovedtalere i form af Evan Shapiro, professor i medier og underholdning ved både New York University og Fordham University samt Henry Couthinho-Mason, der er trendforsker og medforfatter af bogen The Future Normal.

  Publikumssuccesen AARHUS SERIES vil som vanligt fylde Aarhus med serievisninger og samtidig hylde seriebranchen til SERIES AWARDS.

  Festivaldirektør, Felicia Jackson, fortæller: "Jeg er spændt på at præsentere en ny og udvidet udgave af festivalerne i år. Den tyngde og internationale slagkraft, som årets talere og debattører har, giver publikum indsigt i, hvad fremtiden vil bringe - både i forhold til spil, serier og film - og det er vigtigt for at sikre både overlevelse i branchen og relevante historiefortællinger til kommende generationer."

  Nyt spor: Tre dage med fokus på film

  Som noget helt nyt lanceres AARHUS FILM DAYS, der finder sted i dagene op til THIS. Det er Den Danske Filmskole og Øst for Paradis, der er gået sammen for at tilrettelægge de tre dage med fokus på film.

  Programmet vil bestå af visninger af danske og internationale film, heriblandt visninger af de nominerede til Nordisk Råds Filmpris, og talks med folkene bag.

  Tine Fischer, rektor ved Den Danske Filmskole, fortæller: "Vi glæder os meget til AARHUS FILM DAYS, fordi det er med til at skabe et vindue til dansk film for både branchen, publikum og ikke mindst de mange danske talenter, der findes rundt omkring i landet - og som vi er så heldige at være med til at uddanne. AARHUS FILM DAYS bliver dér, hvor vi møder nye og kommende Filmskole-talenter, men også der hvor vores nuværende studerende får mulighed for at involvere sig med den professionelle branche."

  Line Daubjerg Christensen, direktør for biografen Øst for Paradis, fortæller: "Filmskabere i Danmark er blandt nogle af de bedste til at skabe fortællinger og billeder til det store lærred, og derfor er vi vildt glade for, at vi med AARHUS FILM DAYS kan være med til at facilitere et møde i treenigheden af publikum, branchen og biografen."

  Programmet er blevet til med støtte fra blandt andre Aarhus Kommune, Den Vestdanske Filmpulje, Det Danske Filminstitut og Nordisk Film & TV Fond.

  Early bird-billetter til THIS går i salg i dag og kan købes her. For at deltage i AARHUS FILM DAYS og AARHUS SERIES skal publikum tilmelde sig visninger og sessions løbende, som de offentliggøres.

  AARHUS FILM DAYS løber fra den 27.-29. oktober, mens THIS finder sted fra den 30. oktober til den 2. november. AARHUS SERIES finder sted fra den 1.-5. november.

  Sidst opdateret: 13. juni 2023