Gå til hovedindhold

Filmby Aarhus skal være et kraftcenter for fremtidens nordiske indhold

Filmby Aarhus kan i dag offentliggøre, at det aarhusianske kraftcenter modtager en halv million kroner fra A.P. Møller Fonden til at udvikle nordisk samhørighed og samarbejde inden for film, tv og serier. Støtten går til de to festivaler, THIS og AARHUS SERIES, der på blot tre år har formået at skabe øget bevågenhed omkring de mange kompetencer og potentialer, der eksisterer i indholdet fra Norden.

Indhold

  Nordisk samhørighed er et vigtigt fokusområde for A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Som led i Fondens nordiske temaindkaldelse har Filmby Aarhus netop modtaget en halv million kroner til at styrke den nordiske profil på de to festivaler THIS og AARHUS SERIES i 2022.

  THIS og AARHUS SERIES har til formål at skabe et fælles udgangspunkt på tværs af den kreative industri, hvor konkurrenter kan arbejde sammen, lære og løfte potentialet for hele den nordiske region. Sidste år lancerede de to festivaler desuden en seriepris, hvor én af priserne gives til 'Bedste Nordiske Serie'.

  Nordisk indhold er kommet for at blive

  'EXIT', 'Pørni', 'Kastanjemanden' og 'Young Royals' er alle eksempler på nordiske serier, der havde sessions på THIS og AARHUS SERIES i 2021. Disse sessions var blandt nogle af de mest populære - alene under 'Young Royals' fulgte publikum med fra mere end 80 forskellige lande. Det vidner om en interesse og bevågenhed på det nordiske indhold, som Filmby Aarhus vil sikre kan fortsætte med at udvikle sig. Chef for Filmby Aarhus, Steen Risom, siger:

  Med THIS og AARHUS SERIES har vi i Filmby Aarhus skabt et unikt mødested og kulturelt rum for nordiske fællesskaber, og det er vi meget stolte af. Med støtten fra A. P. Møller Fonden kan vi udvikle dette i langt højere grad, og jeg glæder mig til, at vi kan løfte sløret for, hvad 2022 byder på.

  Steen Risom, chef for Filmby Aarhus

  Det 21-århundredes kulturarv

  THIS og AARHUS SERIES er to forskellige festivaler, som henvender sig til forskellige målgrupper, men ens for begge er dog, at der er en særlig nordisk forankring og et værdifællesskab, som gennemsyrer indholdet, og som fungerer som et globalt vindue til Norden. Begge festivaler bestræber sig på at øge Nordens sproglige og kulturelle fællesskaber og agere mødesteder for de nordiske folk. Festivaldirektør, Felicia Jackson, fortæller:

  "Samarbejde, gennemsigtighed og åbenhed er en del af vores nordiske DNA, og med festivalerne vil vi omfavne det fulde potentiale af vores unikke tilgang til kreativitet og historiefortælling i Norden. Det er vigtigt at styrke de nordiske fortællinger igennem serier, tv og film, da det efterhånden er det mest dominerende fortælle-outlet. Serier, tv og film er både kulturbærende, kulturafspejlende og kulturprægende og fungerer som kulturelle bindeled på tværs af Norden. Det er her, at den nordiske fortælling anno 2022 vil have størst global gennemslagskraft."

  THIS og AARHUS SERIES finder sted den 1.-6. november 2022. THIS bliver afholdt i Filmby Aarhus og AARHUS SERIES bliver afholdt på en vifte af aarhusianske kulturinstitutioner.

  Fra 'Kastanjemanden' på THIS SERIES 2021. Foto: Alexander Håkansson.

  Sidst opdateret: 19. januar 2022