Gå til hovedindhold

Fokus på en grønnere filmbranche under årets Berlinale

Under dette års filmfestival i Berlin var Filmby Aarhus med til at arrangere en workshop under titlen Greener Film Industri. Repræsentanter fra 15 forskellige lande var med til at diskutere, hvordan den europæiske filmbranche bliver grønnere og mere bæredygtig.

Berlinale logo

Indhold

  Som en del af EU-projektet CresSine var Filmby Aarhus med til at arrangere en roundtable session om grøn omstilling i filmbranchen ved årets filmfestival i Berlin, Berlinalen.

  Til workshoppen samlede vi repræsentanter fra 15 forskellige lande og fra mange forskellige niveauer af branchen - blandt andet nationale filminstitutter og klyngeorganisationer, regionale filmfonde, filmproducenter, filmuddannelser, en broadcaster og ”green consultants”.

  Alle deltagerne bød ind med deres erfaringer og syn på emnet, og undervejs var der inspiration at hente fra oplægsholderes som Tobias Frümorgen fra Lusofana Universitet og Ege Heckmann fra Green Producers Club.

  Workshoppen endte ud med en række fælles bud på anbefalinger, der kan være med til at fremme grøn omstilling i filmbranchen indenfor EU.

  Der var blandt andet bred enighed om, at det vil være essentielt for kommende europæiske co-produktioner, at rapporteringskrav bliver strømlinet på tværs af EU-lande, og at der bliver udviklet fælles værktøjer til formålet. Desuden var en af de pointer, der gik igen, at nye filmfolk skal uddannes i den grønne virkelighed allerede på filmuddannelserne.

  Vi bringer pointerne fra workshoppen videre i Filmby Aarhus’ arbejde med at skabe mere bæredygtig filmproduktion på tværs af EU som en del af EU-projektet CresCine.
   
  Arrangementet under Berlinalen blev til i samarbejde mellem Filmby Aarhus, Bftp - Bæredygtig Film- og TV-produktion, Green Producers Club, Lusofona Universitet og Storytek som en del af CresCine.
   
  Læs mere om CresCine her.

  Sidst opdateret: 22. februar 2024