CopenX & Filmby Aarhus inviterer til hackathon med fokus på klima og tech

Flere personer der sidder sammen og kigger ind i computerskærme

Klimafokus

Vi tror på, at teknologi kan bidrage til udviklingen af nye oplevelser eller løsninger, der kan have positiv virkning på vores fælles klima. Men vi har brug for dine kompetencer, kreativitet og unikke idéer! Målet med hackathon-eventet er, at deltagerne finder på løsninger, der enten:

  1. styrker modstandskraft og tilpasningskapacitet i forhold til klimarelaterede risici
  2. fokuserer på at integrere foranstaltninger til bekæmpelse af klimaændringer i nationale politikker og strategier eller
  3. opbygger viden og kapacitet til bekæmpelse af klimaændringer

Idéerne kan være målrettet borgere, uddannelsesinstitutioner, virksomheder eller organisationer – det vigtigste er, at de forhåbentligt kan bidrage til at ændre adfærd, således vi kan imødekomme nogle af de klimaudfordringer, vi står overfor i dag.

Omdrejningspunktet for hackathon-eventet er FN’s verdensmål 13: Klimaindsats.

Konkurrencen

Eventet samler op til 45 internationale og danske deltagere til et 42-timers digitalt hackathon. Deltagerne bliver delt ind i grupper bestående af 4-5 personer baseret på baggrund, kompetencer og idéer. Vi vil tage en praktisk tilgang til teknologi, og i løbet af weekenden vil deltagere arbejde på opgaver, der inkluderer alt fra konceptudvikling, planlægning, hosting og efterfølgende udvikling af prototyper til endelig implementering af projektet.

Ved slutningen af hackathon-eventet vil grupperne præsentere deres idéer foran en jury bestående af tech-eksperter og -repræsentanter. Den vindende gruppe modtager en præmie på DKK 25.000 til yderligere udvikling og produktion af deres idé.

Sådan deltager man

Er du et teknisk geni, en programmeringsnørd, en kreativ sjæl, en user experience designer, klimaaktivist, eller har du gode idéer? Så tilmeld dig hackathon-eventet!

Praktisk information

  • Grundet Covid-19 afholdes hackathon-eventet digitalt
  • Dato: 11. – 13. september 2021

Kontakt

Du kan læse mere om hackathon-eventet på https://www.copenx.com/hackathon2020

Hvis du har nogle spørgsmål, kan du kontakte arrangørerne på hello@copenx.com

CopenX & Filmby Aarhus Hackathon er arrangeret i samarbejde med Create Converge, et EU Interreg North Sea Region-finansieret projekt. Create Converge har til formål at booste de kreative, digitale og tech-relaterede industrier i Nordsøregionen.

Logo - Create Converge