Gå til hovedindhold

Aarhus Series: Ny festival vil samle publikum om serier

Fra den 30. oktober til 1. november 2020 afholdes Aarhus Seriefestival for allerførste gang. Filmby Aarhus og M2, der også står bag branchefestivalen THIS, er initiativtagerne til den nye publikumsfestival.

 • Læs op

Indhold

  I løbet af de seneste år er serieformatet blevet ekstremt eftertragtet hos både instruktører, skuespillere og – ikke mindst – publikum. Streamingtjenester som Netflix og HBO, der står bag monstersucceser som Orange Is the New Black, Stranger Things, Game of Thrones, House of Cards, The Handmaid’s Tale og Westworld, kan med rette tage en stor del af æren for, at udviklingen er vendt. Herhjemme har serier som Borgen, Broen og Forbrydelsen tilsvarende høstet massiv anerkendelse, både i Danmark og internationalt.

  Serier er imidlertid noget, vi ser derhjemme, og dermed går vi glip af den kollektive oplevelse, som en tur i biografen tilbyder.

  Dette forhold laver Aarhus Seriefestival om på, for den nye festival betragter nemlig serier som noget, vi også bør se sammen. Som noget, der stimulerer vores behov for at have fælles oplevelser, og som udgør vigtige kulturelle referencerammer for os alle sammen. Målet er dermed at demonstrere, hvordan serier bør betragtes og formidles som kulturelle events, der er med til at sikre sammenhængskraften i vores samfund.

  Tema: Serier, vi ser sammen

  Når festivalen afholdes for første gang den 30. oktober til 1. november, vil serierne således danne omdrejningspunkt for en række fantastiske fællesoplevelser for det serieelskende publikum.

  Det gælder naturligvis visninger, som finder sted i den ikoniske biograf Øst for Paradis og Filmby Aarhus' studier – kombineret med snigpremierer, talks og besøg fra kendte instruktører, skuespillere og andre brancheaktører. En vifte af Aarhus’ kulturinstitutioner kommer ligeledes til at være en del af festivalen.

  Udspringer af branchefestivalen THIS

  Aarhus Seriefestival udspringer af branchefestivalen this., som Filmby Aarhus og M2 står bag, og som Det Danske Filminstitut har støttet siden år ét.

  I år afvikles this. for tredje gang. Det sker fra den 29. til 30. oktober, delvist overlappende med Aarhus Seriefestival, og hovedtemaet for this.2020 er The Future of Digital Storytelling & Audience Engagement.

  Festivalens program og samarbejdspartnere – herunder både danske og internationale streamingtjenester og tv-stationer, vil blive offentliggjort i de kommende måneder.

  Sidst opdateret: 10. september 2020