Gå til hovedindhold

Anbefalinger til din sommerferie fra Filmby Aarhus

Solen er fremme, ferien står for døren, og derfor har vi samlet en række anbefalinger til at forsøde din sommerferie. Hvad enten du har lyst til en tur i biffen eller mangler underholdning til ungerne, kommer her nogle små aktiviteter direkte fra Filmby Aarhus.

Indhold

  Onkel Rejes Fede Spil

  Skal børnene holdes beskæftiget, når I kører mod sommerhuset i Vestjylland eller campingpladsen i Italien? Så kan de hjælpe Onkel Reje med at gennemføre en endeløs række af vanvittige og skøre minigames i Onkel Rejes Fede Spil.

  Onkel Rejes Fede Spil er skab af Ahoot Media, som holder til i Ideas Lab i Filmby Aarhus. Ahoot udvikler og producerer oplevelsesbaserede læringsspil til børn og unge.

  Onkel Rejes Fede Spil er lavet i et samarbejde med DR Ramasjang og Mads Geertsen - bedre kendt som Onkel Reje.

  Find spillet i Ramasjang appen.

  Museums Ekspeditionen

  Kommer I forbi nogle af Danmarks museer i sommerferien, så hop ind på Useeums app, som gør museumsbesøget lidt mere spændende for alle i familien. Denne sommer har Useeum startet Museums Ekspeditionen 2022, hvor de inviterer børn og familier til at spille interaktive spil i deres app på 14 forskellige museer i Danmark - og der er flotte præmier på højkant.

  Useeum er en fælles app, som alle museer kan bruge til at formidle udstillinger og guidede ture til deres besøgende. Det er lokale folk fra Aarhus, der står bag appen, og til dagligt sidder de i Filmbyen.

  Læs mere om Museums Ekspeditionen 2022.

  Esport-bootcamps med Tricked

  Er dit barn vild med gaming? Og vil han eller hun gerne blive bedre til at spille deres yndlingsspil? Så har Tricked Esport Club det rette tilbud. De holder nemlig bootcamps hele sommeren, hvor der over to dage er esporttræning sammen med andre spilinteresserede og en dygtig esporttræner fra Tricked. Der er bootcamps i bl.a. CSGO, Fortnite, Minecraft og meget mere, og der er bootcamps for både begyndere og ekseperter.

  Tricked er en esportorganisation, der blandt andet holder til i Filmby Aarhus. De tilbyder esporttræning året rundt og særlige bootcamps i ferierne.

  Læs mere om sommerens bootcamps.

  Grin dig igennem Kaspers Verden

  Har du brug for et godt frin, mens du på tredje time venter på din græske lejebil? Så fald ind i Kaspers Verden - og fantastiske parforhold - og vi garanterer, at han er lidt mere presset, end du er.

  I Filmby Aarhus sidder Dummy Entertainment, som står bag indholdskanalen "Klamedia - Indhold der Smitter", hvor du blandt andet finder Kaspers Verden og andre sjove og tåkrummende sketches og virale SoMe-film.

  Find Kaspers Verden her - eller hvis du er en af dem, der er med på TikTok, så er det lige her.

  Italiensk stemning med TOSCANA

  Varer din togtur eller flyrejse lige omkring 1 time og 30 minutter? Så passer det med, at du kan trykke afspil på feel-good-dramaet TOSCANA, der ligger på Netflix.

  TOSCANA tager dig fra Aarhus til det solrige Toscana i Italien sammen med bl.a. Anders Matthesen, Cristiana Dell'Anna og sangeren Christopher. Filmen er instrueret af Mehdi Avaz og produceret ved Rocket Road Pictures, der har til huse i Filmby Aarhus.

  Vi lover, at TOSCANA får dig i sommerstemning og gør dig sulten efter italiensk.

  Find TOSCANA her.

  En tur i biografen

  Skulle der komme en dag eller to med regnvejr, så kalder biografsædet. Tag familien med ind og se LILLE ALLAN - DEN MENNESKELIGE ANTENNE, som er baseret på Peter Frödin og Line Knutzons bog af samme navn. Animationsfilmen er en hjertevarm og underholdende fortælling om Lille Allan og det tankelæsende rumvæsen Maiken. LILLE ALLAN kommer i biografen den 28. juli.

  Vi anbefaler også dramaet RESTEN AF LIVET, som kommer i biografen den 7. juli. Frelle Petersen har instrueret den stærke og livsbekræftende familiehistorie, og den sønderjyske natur og særegne humor og dialekt er rammen om filmens universelle, menneskelige og rørende fortælling.

  Både LILLE ALLAN og RESTEN AF LIVET er støttet af Den Vestdanske Filmpulje.

  Rigtig god sommer!

  Sidst opdateret: 24. juni 2022