Billede af pige med VR-briller foran skærm

 

"Empowered Participation through Ideating Cultural Worlds and Environments: Youth imagining, creating and exchanging cultural values and heritage through game-making".

I EPIC-WE er kulturorganisationer, forskningsinstitutioner og kreative industriorganisationer fra fem europæiske lande gået sammen for at undersøge og understøtte unges udvikling af spil som en form for kulturudveksling. I Danmark er det ARoS, Aarhus Universitet og Filmby Aarhus, der i samarbejde vil skabe fokus på spil som kulturmedie og udvikle den kommende generation af talenter inden for spiludvikling.

I EPIC WE arbejder vi på at udvikle en model for Game Jams - et 48 timers arrangement, hvor deltagere med interesser i kunst, kultur og spil mødes og udvikler spil, der tager udgangspunkt i kulturarven, som omgiver os.

"Vi er glade for at være en del af EPIC-WE, som spiller helt naturligt ind i vores initiativer for at udvikle og styrke den danske spilbranche. I Aarhus har vi en voksende og stærk gruppe af spiludviklere, og jeg håber, vi kan vise, at spil er en fuldt legitim karrierevej ved at eksponere de unge talenter for spilmediet på mange forskellige måder. Mange af de mest indflydelsesrige spil i verden er sprunget ud af mødet mellem kunst, kultur, kreativitet og teknologi-udforskning, så et samarbejde mellem tre så stærke aktører som ARoS, Aarhus Universitet og Filmby Aarhus er meget lovende" - Christian Nyhus Andreasen, Head of Incubator i Filmbyens inkubationsmiljø for startups.

EPIC-WE løber over tre år fra 2023 til 2026, hvor der i alt skal afholdes 12 Game Jams i de forskellige lande, der er involverede i projektet - sammen med Danmark er det Holland, Portugal, Italien og Belgien.

EPIC-WE er støttet med en Horizon Europe Research & Innovation bevilling fra EU på i alt 22,87 mio. kroner.

For mere information om Filmby Aarhus' deltagelse i EPIC-WE, kontakt projektleder Katrine Broe Møller Sørensen på kabrs@aarhus.dk eller +45 4185 6695.