Gå til hovedindhold

MiXR åbning

I 2022 åbnede Filmby Aarhus for MiXR Lab i samarbejde med projektpartnerne VIA University College og virksomhederne Aate VR, MANND, Crash, Rokoko, Kong Orange og Wiredfly.

Med taler, gæster og demonstration af udstyr blev Filmby Aarhus' udviklingsprojekt og lab for nye teknologier, MiXR, officielt åbnet den 16. marts 2022.

Til åbningen kom mere end 100 gæster, heriblandt virksomheder, forskere og projektpartnere, der prøvede kræfter med de nye virtual produktion og XR-teknologier. MiXR og udstyret i labbet har efter åbningsdagen været tilgængelige for Filmbyens mange lejere samt andre film-, spil- og XR-virksomheder i og omkring Aarhus.

Åbningsdagen bød blandt andet på velkomst ved Steen Risom, chef for Filmby Aarhus, og åbningstaler af Rabih Azad-Ahmad, Kulturrådmand i Aarhus Kommune, og Anders Bisgaard, chef for forskning, udvikling og innovation ved VIA University College.

MiXR er et brancheudviklingsprojekt med fokus på nye teknologier i film-, tv-, spil- og animationsbranchen. MiXR tager udgangspunkt i et fysisk lab med udstyr til at eksperimentere med f.eks. VR, AR, 3D scanning, Virtual Production, Motion Capture og meget mere.

Sidst opdateret: 16. februar 2024