Gå til hovedindhold

2,2 millioner kroner til læringsprojektet FilmX i Aarhus

Aarhusianske børn og unge skal klædes på til mediefremtiden, og derfor har et har politisk flertal i Aarhus Byråd afsat 2,2 millioner kroner årligt til projektet FilmX – et læringsprojekt på de aarhusianske lokalbiblioteker og Dokk1.

Indhold

    Verden er i høj grad defineret af digitale og visuelle fortællinger i dag, og hvis børn og unge skal kunne navigere i en medieverden, der både indeholder informationsoverload og fake news, skal de klædes på til at blive dannede og kritiske mediebrugere. Derfor har Aarhus Byråd afsat midler til FilmX, hvor børn og unge kan arbejde med de større samfundsmæssige dagsordener, indenfor f.eks. klima, fake news og demokratisk medborgerskab, med afsæt i den digitale verden. 

    FilmX er et film-laboratorium, hvor børn og unge kan eksperimentere og producere med digitale medier. På den måde lærer børnene og de unge at forstå medier, hvordan de påvirker os og hvordan de selv kan skabe fortællinger med medier.

    FilmX drives af bibliotekerne i Aarhus. Læringsaktiviteterne i projektet bygger bro mellem forståelsen af fortælling, forståelsen af medieteknologi og egen produktion.

    Filmby Aarhus og Dokk1 samarbejder om projektet, som er støttet af Det Danske Filminstitut.

    Sidst opdateret: 24. september 2021