Gå til hovedindhold

Danmarks mest Oscar-vindende filmproducent besøger Filmby Aarhus

“And the Oscar goes to…”. Kim Magnusson har flere gange end andre danskere oplevet, at det rent faktisk var hans film, der kom efter den sætning. Derfor bliver det en kæmpe oplevelse, at den prisbelønnede filmproducenten besøger Filmby Aarhus, når vi sætter rammerne for et spændende event arrangeret af Den Vestdanske Filmpulje.

Kim Magnusson med Oscar-statuette i hånden

Indhold

  Kim Magnusson besøger Filmby Aarhus i forbindelse med Den Vestdanske Filmpuljes nye kortfilmsinitiativ, et call hvor de inviterer filmskabere og -selskaber til at komme med et bud på en Oscar-værdig kortfilm.

  Den 21. september bliver kortfilmsprojektet fra Den Vestdanske Filmpulje skudt i gang. De har sat sig for at finde Oscar-værdige kortfilm, og de har allieret sig med Kim Magnusson, der kommer og deler ud af sin erfaring og viden om, hvad der skal til for at vinde en Oscar.

  Kim Magnusson er som dobbelt Oscar-vinder – for henholdsvis VALGAFTEN (1998) og HELIUM (2013) – og med yderligere fire Oscar-nomineringer på CV'et, Danmarks mest Oscar-hædrede filmproducent. Det er en stor begivenhed, at en så dygtig filmproducent gæster Filmbyen, og vi er stolte over at være med til at skabe rammerne for et arrangement, der for alvor understreger, hvor meget vi tror på de stærke talenter, der findes i det regionale filmmiljø.

  Kim Magnusson bliver mentor i kortfilmsforløb

  I kortfilmprojektet vil Magnusson også som jurymedlem sammen med Filmpuljen udvælge de fire kortfilm med størst Oscar-potentiale, og de opnår støtte fra Den Vestdanske Filmpulje. Der er afsat produktionsstøtte på op til 200.000 kr. til hver af de udvalgte film. Herefter følger et forløb, hvor Kim Magnusson afvikler workshops og er sparringspartner for de udvalgte filmhold, hvor han hjælper dem undervejs i processen med at skabe Oscar-værdige kortfilm.

  Jeg elsker at dele ud af min erfaring, hjælpe og opdage nyt talent. Derfor mener jeg også, at det er et vigtigt initiativ, at der nu sættes fokus på kortfilm med international appeal fortalt med et stærkt regionalt afsæt.

  Kim Magnusson, filmproducent.

  I forbindelse med kortfilmscall’et er der indgået et samarbejde med Aarhus Filmværksted og Filmby Aarhus, så de udvalgte filmhold efter aftale kan trække på ressourcer og udstyr herfra.

  Den Vestdanske Filmpulje inviterer filmskabere og -selskaber til at deltage i kick-off arrangementet den 21. september, hvor der bliver fortalt mere om kortfilms-call’et og processen. Har du en god idé til en kortfilm med Oscar-potentiale, men mangler et produktionsselskab, så er du velkommen til at deltage i arrangementet, hvor der vil være mulighed for, at du kan pitche din idé og få hjælp til at finde et produktionsselskab.

  Læs mere om kortfilm call’et og ansøgning her.

  Sidst opdateret: 3. september 2020