Gå til hovedindhold

Ny filmbychef: Vi skal løfte sammen mod nye højder

49-årige Steen Risom bliver ny chef for Filmby Aarhus. Han vil sikre, at Filmbyen i fremtiden samarbejder med endnu flere aktører i branchen og sætter en klar retning.

Steen Risom

Indhold

  Den nye chef for Filmby Aarhus bliver 49-årige Steen Risom. Et enigt ansættelsesudvalg har peget på Steen Risom til at lede Filmbyen, der er en kreativ erhvervspark og medieorganisation med flere end 80 virksomheder inden for film, spil og medier.

  "Med Steen Risom får vi en visionær, samarbejdsorienteret, driftsikker og synlig chef til Filmby Aarhus. Steen Risom har bevist, at han kan realisere visionerne for Filmbyen gennem samarbejde med aktører i branchen. Vi er sikre på, at han fra dag ét kan fortsætte den positive udvikling og skabe resultater," siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

  Steen Risom kender Filmbyen godt, da han er konstitueret chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje. Siden 2001 har han været ansat i Filmby Aarhus i forskellige stillinger og fra marts 2021 som konstitueret chef. Steen Risom har derfor også allerede en strategi for, hvordan han vil bestride den unikke chef-post, der har stor betydning for film-, spil- og XR-branchen.

  "Det første, jeg vil gøre som chef, er at sikre en styrket fælles retning i alt, vi laver. Filmby Aarhus er stærkt positioneret, men det er afgørende for den fremtidige udvikling, at vi er omgivet af aktører inden for kultur, erhverv, klyngeudvikling, viden, uddannelse og talentudvikling, der vil løfte sammen med os. Nøglen for mig er derfor samarbejde, samskabelse og netværk," siger Steen Risom.

  Steen Risom har bl.a. været projektleder for udbygningen af Filmbyen med etape 3, som nu er fuldt udlejet til aktører inden for film- og spilbranchen. Han har ligeledes været projektleder for det store digitale kunstprojekt The Garden in the Machine, som til næste år kommer op på Filmby Aarhus' facade.

  Filmbyens sekretariat tæller 20 medarbejdere, og Steen Risom vil arbejde for et arbejdsmiljø, der er præget af trivsel og tillid.

  Steen Risom bor i Aarhus med Dordi Ougaard, der er fysioterapeut. Han er opvokset i Aalborg og uddannet cand. mag i musik og film- og tv-kundskab. Han har i mange år været aktiv i kulturlivet i sin fritid bl.a. som koncertarrangør og underviser i argentinsk tango.

  For yderligere oplysninger, kontakt:
  - Presse- og kommunikationschef ved Kultur og Borgerservice Michael Jaap på telefon 4022 8799

  Sidst opdateret: 10. december 2021