Gå til hovedindhold

Mikropulje til udvikling af europæiske samarbejder og projekter

Europæisk Kulturregion har etableret en mikropulje, som kan hjælpe midtjyske kulturaktører i startfasen af et europæisk samarbejdsprojekt.

Stemningsbillede fra THIS 2019

Indhold

  Aarhus Kommune er sammen med Region Midtjyllands 18 andre kommuner en del af Europæisk Kulturregion, der har til formål at styrke det kulturelle samarbejde på tværs af regionen og landegrænser. Mødet med andre kulturer, arbejdsformer, erfaringer og metoder kan resultere i ny viden, inspiration og innovation, så samarbejde på tværs af landegrænser er for alvor med til at skabe udvikling i kulturlivet. 

  Erfaringer viser dog, at det er en udfordring for mange kulturaktører at finde de ressourcer, der skal til for at etablere et europæisk samarbejde og til at udarbejde EU-ansøgninger. Europæisk Kulturregion har derfor etableret en mikropulje med det formål at hjælpe midtjyske kulturaktører i startfasen af europæiske samarbejdsprojekter.

  Puljens formål er at understøtte de indledende faser i midtjyske kulturaktørers arbejde med potentielle europæiske kulturprojekter. 

  Det er kulturinstitutioner, foreninger eller offentlige organisationer, der arbejder med kunst, kreativitet, kultur og udvikling, som kan ansøge om støtte. Kunstnere og andre enkeltpersoner kan indgå i ansøgninger via partnerskaber. Vær opmærksom på, at du skal have et CVR-nummer for at modtage støtte fra mikropuljen. 

  Mikropuljen kan både søges af aktører, der ønsker at søge europæisk finansiering og af aktører, der blot søger nye samarbejdspartnere eller inspiration.

  Sidst opdateret: 16. august 2021