Gå til hovedindhold

Cross Motion

Kompetencer fra den digitale visuelle industri kan bruges i helt andre sektorer – og det er temaet for EU-projektet Cross Motion, der er et samarbejde mellem lande omkring Østersøen.

Fra Aarhus Digital 2017
 • Læs op

Indhold

  Cross Motion projektet forløb fra den 1. marts 2016 til den 28. februar 2019. I projektet samarbejdede ni lande omkring Østersøen om at sprede og udvikle kompetencer fra den digitale visuelle industri og overføre disse til andre erhverv som f.eks. uddannelse, sundhed og turisme.

  Det handler ikke om underholdning, men i stedet handler det om de kompetencer og den viden, der findes i underholdningsindustrien inden for de digitale visuelle brancher, og hvordan denne viden sættes i spil i industrien og andre erhverv.

  Aktiviteterne har blandt andet stået på konferencer, hackatons, udvikling og visning af prototyper, seminarer og andre aktiviteter, der styrker tværsektoriel innovation og forretningsudvikling. Det har handlet om at skabe netværk, der er holdbare og som virker, når virkelige projekter skal udvikles og producere og fremme markedsføring og vidensdeling af forsknings- og udviklingsresultater.

  På verdensplan har vi kun set den spæde begyndelse på dette felt og ambitionen i projektet var at udvikle talenter, skabe netværk og samarbejdsrelationer.

  Fra Aarhus Digital 2017
  Sidst opdateret: 16. februar 2024