Gå til hovedindhold

Create Converge

Gennem Create Converge arbejder Filmby Aarhus på at skubbe på udviklingen i brugen af digitale visuelle kompetencer i andre sektorer - f.eks. i sundhedssektoren, uddannelsessektoren og modebranchen.

Fra Create Converge
 • Læs op

Indhold

  Create Converge er et projekt, hvor Filmby Aarhus arbejder for at udvikle markedet for den digitale visuelle industri sammen med en række partnere fra Nordsø-området. Det gør vi ved at bane vejen for, at andre sektorer får øjnene op for, hvordan digitalt visuelt indhold kan styrke deres virke – og ved at inspirere DVI-branchen til at tænke ”beyond entertainment”.

  I Filmby Aarhus er vi særligt ansvarlige for de aktiviteter, der handler direkte om brobygningen mellem den digitale visuelle industri og de mulige aftagersektorer.

  En af vores flagskibsaktiviteter i Create Converge var VR-konferencen VR Connect, hvor vi skabte en konference, der ikke blot handlede om virtual reality, men også fandt sted i virtual reality – og hvor man kunne deltage fysisk i samme konference, hvad enten man befandt sig i Aarhus, Hamborg eller Malmø. På den måde fik deltagerne lov at mærke VR-teknologiens potentiale på egen krop.

  Det er også med Create Converge projektet i ryggen, at vi sammen med VIA Film & Transmedia har udgivet bogen "Storytelling Beyond the Screen"

  Create Converge er et EU Interreg North Sea Region projekt, og gennem Create Converge har Filmby Aarhus samarbejdspartnere fra både videninstitutioner, virksomheder og branchestøtteorganisationer i Sverige, Tyskland, Holland, England, Skotland. 

  Create Converge projektet er startet den 1. april 2016 og afsluttet den 31. juli 2021.

  Sidst opdateret: 16. februar 2024