Stemningsbillede filmproduktion

 

CresCine er et ambitiøst treårigt initiativ, som løber fra 2023-2026. Det er støttet af Horizon Europe med et formål om at styrke det europæiske film- og audiovisuelle industrilandskab. Med fokus på konkurrenceevnen og den kulturelle mangfoldighed i sektoren bygger CRESCINE på den kollektive ekspertise fra et konsortium, der repræsenterer det bedste af Europas film-, innovations- og forskningsøkosystem.

CresCines primære mål er at styrke og transformere filmindustrien i små markeder i europæiske lande. Fokusområderne er Danmark, Estland, Litauen, Irland, Belgien (Flandern), Kroatien og Portugal.

Filmby Aarhus' rolle i CresCine handler i høj grad om, hvilke innovative greb man kan pege på ift. at styrke IP- og forretningsmodeller, grøn omstilling og nye finansieringsmuligheder med mere. Filmby Aarhus kommer til at være med til at igangsætte en masse pilotprojekter med forskellige fokuspunkter i tæt kontakt og dialog med mange aktører fra filmindustrien.

Foruden Filmby Aarhus, er Aarhus repræsenteret af Aarhus Universitets Afdeling for Medievidenskab og Journalistik. Projektets overordnede koordinator er Lusófona Universitet i Lissabon i Portugal, og i alt er der 26 partnere og associerede partnere fordelt i de deltagende EU-medlemslande, som kan ses på kortet nedenfor.

For mere information om Filmby Aarhus' deltagelse i CresCine, kontakt projektleder Kirsten Langgaard på kirlal@aarhus.dk.

Crescine logo og EU logo