Gå til hovedindhold

Aarhus Series

Aarhus Series er en bredtfavnende og inspirerende kulturfestival for alle, der elsker serier. Aarhusianske kulturinstitutioner og Filmby Aarhus danner sammen rammen om fælles oplevelser, hvor serie- og streaming-succeser præsenteres i storformat – herunder screeninger, premierer, tilbageblik på ikoniske serier gennem tiden og fan-sessions.

Aarhus Series løber fra den 30. oktober - 3. november 2024, hvor festivalen tager publikum bagom kameraet på nogle af de mest markante serie- og streamingsucceser, når kendte skuespillere, unge talenter, instruktører og andre brancheaktører holder medrivende talks og deler ud af deres inspirerende og underholdende oplevelser.

 

Aarhus Series sætter særligt fokus på serier, der har social relevans og kulturel gennemslagskraft, samt serier som vækker genklang i samfundet og inspirerer til samtale og debat.

Selvom Aarhus Series er en kulturfestival rettet mod et bredt publikum, så er festivalen samtidig et mødested for seriebranchen og et globalt vindue til Aarhus som seriehovedstad. Det er her, branchen kan mødet – med hinanden og med publikum – og vise, hvad de har arbejdet på og dermed brande sig selv. Det er her, producenterne i en mere uformel setting kan møde relevante repræsentanter fra den nationale og nordiske seriebranche.

Series Awards

Aarhus Series står også bag awardshowet Series Awards, som i år afholdes den 31. oktober i Filmby Aarhus.

 

Series Awards er en hyldest til den danske seriebranche – og tilmed det første awardshow i Norden, der helt eksklusivt uddeler priser inden for seriegenren. Ved Series Awards bliver 11 seriepriser i 11 forskellige kategorier uddelt til de allerbedste serier. Kategorierne spænder fra Bedste Miniserie til Bedste Manuskript og indeholdet desuden publikumsprisen Aarhus Seriepris.

Kontakt

Felicia Elisabeth Jackson

Festivaldirektør
Mail: feej@aarhus.dk
Telefon: +45 28 30 90 91

Tine Hinzel Westermann

Projektleder
Mail: htti@aarhus.dk
Telefon: +45 20 58 93 40