Den digitale visuelle industri (DVI)Digital visuel storytellingNyhedsblog

Wasabi Film klar med første fiktionsprojekt: ’GG Horsens’

By 05/09/2019 No Comments

05/09 2019

Wasabi Film klar med første fiktionsprojekt: ‘GG Horsens’

Wasabi Film er klar med en ny satsning. Det har krævet halvandet års hårdt arbejde og et bredt samarbejde med andre virksomheder i Filmbyen. Nu er fiktionsserien ’GG Horsens’ ude.

Wasabi Film har mere end 15 års erfaring med at producere reklame-, kampagne-, og dokumentarfilm samt tv. Nu er de klar med deres første fiktionsprojekt.

’GG Horsens’ handler om den unge jurastuderende Sandra (Julie Zangenberg), som hellere vil være gamer. Hun møder modstand, både fra familie og verden omkring sig, for piger kan da ikke være professionelle gamere. Eller kan de?

Holdbillede fra ‘GG Horsens’. Foto: Wasabi Film

Veteran i Filmbyen

Wasabi Film er, hvad man kan kalde en veteran i Filmby Aarhus. I alle de 15 år, hvor Wasabi har arbejdet på produktionsscenen, har firmaet nemlig haft hjemmebase i Filmbyen. Producer Jesper Jørgensen har derfor, i takt med at hans eget firma voksede, også med glæde været vidne til Filmby Aarhus’ vokseværk. Efter hans mening, er bydelen nu blevet til en ’rigtig filmby’, og produktionsselskabet skal følge med den udvikling, der finder sted omkring dem.

”Vi er der, hvor vi tidligere drømte, at Filmby Aarhus skulle være. Så nu kaster vi os også frådende ud i udviklingen,” fortæller han.

For Jørgensen, der er uddannet ved Deluca Film, ligger fiktionsverdenen ikke langt fra, hvad han tidligere har lavet. Han har en faglig opdragelse fra film og tidligere erfaring fra Filmværkstedet. Han brænder for at fortælle historier, og nu er han klar til, som han selv kalder det: ”at fyre den af”.

Fyre den af, er hvad han og alle andre involverede har gjort med ’GG Horsens’. Der er ikke sparet på noget, og ambitionerne er høje. Derfor er det også heldigt, at hjælpen har været nær. Dummy Entertainment, der hører til i Filmby Aarhus’ inkubator, IdeasLab, har været medforfattere på serien. Og AudioNation, som befinder sig et stenkast fra Filmby Aarhus, har lavet hele lyddesignet.

Jørgensen mener, at de har haft god gavn af at arbejde sammen med andre firmaer i Filmbyen og i Aarhus generelt. Hovedparten af crewet bag serien er fra filmmiljøet i Aarhus, heriblandt fotograf, instruktør og producere med flere.

”Vi vil rigtig gerne være en del af miljøet og involvere de lokale kræfter. Vi ved, at det er vigtigt,” fortæller Jesper Jørgensen og fortsætter, ”Vi har gjort alt det, man kunne drømme om at gøre for at lave film i provinsen.”

Jesper Jørgensen sammen med instruktør Morten Urup til forpremiere på ‘GG Horsens’. Foto: Michael Kelså Harders

Vanvidscomedy

Jesper mener selv, at ’GG Horsens’ er banebrydende. Det forklarer han blandt andet med, at det er første gang nogensinde, at der anvendes ’in-game’ optagelser fra videospillet Counter-Strike i en fiktionsserie.

”Vi er gået all in på det her,” siger Jesper Jørgensen, og i samme åndedrag uddyber han, ”Vi har en biljagt med el-scootere, kampscener og en Fortnite dance-off. Vi har prøvet at ramme alle de populære ting, der findes i tiden i dag. Målgruppen får, hvad de vil have.”

Netop derfor handler serien også om gaming. E-sport er den hurtigst voksende sport i verden, og med forbilleder som Astralis på den danske scene er særligt Counter Strike: Global Offensive blevet populær blandt de unge.

Noget andet unikt, som serien har, er instruktøren Morten Urup.

”Morten har sin egen stemme. Serien er overgjort og amerikansk. Universet er karikeret. Det er vanvidscomedy,” forklarer Jesper Jørgensen og fortsætter:

”Der er fuldt smadder. Vi gør alt det, vi ikke må.”

Sandra (Julie Zangenberg) gamer. Foto er fra første afsnit af ‘GG Horsens’.

YouTube er vejen frem

Jesper Jørgensen kalder fiktionsserien ’GG Horsens’ for et ”kamikaze vanvidsprojekt”, der har krævet flere års forberedelse og arbejde. Det har blandt andet taget lang tid at få de rette aftaler på plads, for at serien kunne blive til virkelighed.

Målgruppen for serien er de 12-25-årige. Derfor var det vigtigt for Wasabi Film, at den kunne udkomme på en gratis platform. Det er lykkedes via aftaler med TV SYD og TV 2 Østjylland. Serien udkommer både på flow-tv, streaming og gratis på YouTube. Og det er ikke kun fiktionsserien, der er blevet produceret. Der er også lavet en ’bagom’ serie om projektet.

Selvom målgruppen er de 12-25-årige, favner skuespillerlisten bredt.

Kendte skuespillere som Jonas Schmidt, Julie Zangenberg og Andreas Bro er indehavere af nogle af de bærende roller, mens også tre af Danmarks største YouTubere, Morten Münster, Albert Dyrlund og Casper Harding, figurerer på spillelisten. Serien skal favne bredt, og det mener Jesper, at den kan med det store karaktergalleri.

Fiktionsserien ’GG Horsens’ bliver vist på YouTube, TV SYD og TV 2 Østjylland.

Julie Zangenberg interviewes af TV SYD til forpremiere på ‘GG Horsens’. Foto: Michael Kelså Harders

Fakta:

Wasabi Film blev etableret i 2003 af fotograf og kreativ producer, Jesper Jørgensen.

Wasabi Film er et produktionsselskab med mere end 15 års erfaring indenfor reklame-, kampagne- og dokumentarfilm samt tv. Firmaet har base i Filmby Aarhus.

’GG Horsens’ er en komedieserie i 8 afsnit af cirka 8 minutters varighed. Serien er instrueret af Morten Urup og produceret af Jesper Jørgensen fra Wasabi Film.

’GG Horsens’ vises på TV SYD og TV 2 Østjylland samt på YouTube. Serien havde premiere lørdag den 31. august klokken 19.30. Første afsnit har på under fire dage fået over 85.000 visninger.

Serien er blevet til med støtte fra blandt andre TV SYD, TV 2 Østjylland, Horsens Kommune, programsponsorer KiMs og Cult, Minitech og Filmværkstedet.