VISION DENMARK

– VI ARBEJDER FOR DEN DANSKE DIGITALE VISUELLE INDUSTRI

Vision Denmark er en landsdækkende erhvervsalliance, som skal samle den digitale visuelle industri – spil, film, tv, animation og XR – på tværs af brancher. Alliancen er sat i verden for at skabe flere konstruktive kredsløb mellem industriens forskellige parter.

Frem mod 2025 vil Vision Denmark bidrage til en fordobling af markedet for spil, film, tv, animation og XR til en årlig omsætning på 10 mia. kr., 2.500 nye jobs, og uddannelse af 3.000 nye talenter.

Vision Denmark er en facilitator – ikke en brancheorganisation. Med finansiering fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og medlemmernes kontingenter driver Vision Denmark udviklingen mod mere visuel fortælling og mere interaktiv underholdning.

Erhvervsalliancens vision er, at dansk erhvervsliv om 10 år har en global førerposition inden for udvikling, anvendelse og eksport af digitale visuelle løsninger, og at Danmark er et af verdens kraftcentre – et Center of Digital Excellence – inden for kreativ forretning med udgangspunkt i visuelle oplevelser og fortællinger.

STATUS

Vision Denmark blev officielt lanceret den 18. november 2019 og har i 2019 og 2020 fået en bevilling på 8,35 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og EU’s Regionalfond til at konsolidere den digitale visuelle klynge i Danmark.

Mere:
Danmarks digitale visuelle industri – Den samfundsøkonomiske betydning (pdf) 

KONTAKT

Katrine Broe Møller Sørensen
Email: kabrs@aarhus.dk
Tlf: +45 4185 6695

MERE INFO

Hjemmeside: Vision Denmark
Følg med: Vision Denmark på Instagram

VISION DENMARK NYHEDER

Digital Kids Today 2021 går online!

| Vision Denmark | No Comments

For fjerde år i træk vender Digital Kids Today endelig tilbage for at gøre folk klogere på børn og unges digitale medieforbrug. I år vil der blive fokuseret særligt på den ældste del af målgruppen: Tweens ‘n’ teens. Denne gang foregår konferencen online på grund af Covid-19.

Digital Kids Today vender tilbage for fjerde år i træk

| Den digitale visuelle industri (DVI), Nyhedsblog, Vision Denmark | No Comments

Digital Kids Today vender tilbage i 2020 for at gøre folk klogere på børn og unges digitale medieforbrug – denne gang med fokus på ‘Tweens ‘n’ teens’.

Seminar: Privat finansiering og investering i film og spil

| Arrangement, Idea's Lab, Ideas Lab News, Interactive Denmark, Nyhedsblog, Vision Denmark | No Comments

Den 3. marts inviterer Filmby Aarhus, Interactive Denmark, Vision Denmark og Ideas Lab til seminaret ‘Privat finansiering og investering i film og spil’.

Vision Denmark er nøglen til digital vækst

Gennem en national, koordineret indsats adresserer vi den digitale visuelle industris specifikke behov og udfordringer. Det vil forløse det enorme potentiale, der kan give alle danske virksomheder en konkurrencefordel og åbne nye markeder. Der skal udvikles flere nye danske digitale visuelle løsninger og produkter, og der skal opbygges knowhow, som vi kan eksportere til hele verden.

Vision Denmarks aktivitet

Vision Denmarks aktiviteter er fordelt på fem hovedområder:

 • Forretningsudvikling (kapital)
 • Talentudvikling (kompetencer)
 • Videnskabelse (innovation)
 • Netværk på tværs af industrien
 • Arbejde for de bedste rammevilkår for industrien

Et erhverv i vækst

Danmarks digitale visuelle industri (DVI) består af virksomheder, der producerer digitalt indhold inden for spil, film, tv, animation og XR. Den digitale visuelle industri er af Erhvervsministeriet udråbt til en spirende dansk styrkeposition, der har sit udspring i de to brancher Film & Medier samt IT.

Fra 2014 til 2018 steg beskæftigelsen i den digitale visuelle industris kernevirksomheder med godt 21 pct. Til sammenligning steg den samlede AKU-beskæftigelse i Danmark i samme periode med blot 5,5 pct., hvilket gør den digitale visuelle industri til en af de mest erhvervsfremmende industrier.

VISIONEN – DRØMMEN VI VIL NÅ

“Dansk erhvervsliv skal om 10 år have en global førerposition inden for udvikling, anvendelse og eksport af digitale visuelle løsninger. Vi vil gøre Danmark til et af verdens kraftcentre – et Center of Digital Excellence – inden for kreativ forretning med udgangspunkt i visuelle oplevelser og fortællinger.”

Målsætninger – vejen vi vil gå

Vision Denmark gennemgår en konsolideringsfase i 2019 og 2020. Herefter er målet over en 5-årig periode til udgangen af 2025 at arbejde på at opnå en række langsigtede mål, der kan gøre Danmark til et kraftcenter for kreativ teknologi.

Målsætningerne er:

 • Sikre vækst i industriens omsætning, eksport og antal ansatte, herunder sikre 10.000 jobs direkte i industrien, heraf 2.500 nye jobs, samt næsten fordoble omsætningen fra i dag 5,7 mia. kr. til 10 mia. kr. i omsætning
 • Sikre en bæredygtig kapacitet, herunder udvikling af min. 3000 talenter
 • Etablere Danmark som testland for nye fortællinger og teknologier, herunder fx ved at sikre at den første realtime animerede spillefilm/tv-serie til hele verden udvikles og produceres i Danmark

Vision Denmark skal arbejde for, at den danske digitale visuelle industri:

 • Efterspørges af forbrugere og erhverv i hele verden som leverandør af de bedste fortællinger, produktioner og oplevelser.
 • Efterspørges af erhvervslivet og det offentlige i forhold til at levere kompetencer, løsninger og services til den digitale omstilling.
 • Har kapacitet og kompetencer, som gør det muligt at imødekomme efterspørgslen.
 • Har de rette rammevilkår

Vision Denmark skal samtidig være det netværk, der kan forene industrien i hele landet og bruge de fordele, der er ved at have flere hotspots rundt om i landet.

VISION DENMARK ER ETABLERET AF: