VISION DENMARK

– ÉN AMBITION FOR DIGITAL VISUEL VÆKST I DANMARK

VISION DENMARK er alliancens navn, fordi det kræver et visionært syn på fremtiden at skabe vindervirksomheder og -produkter. Og fordi vision – forstået som synet og nye billeder – er det helt unikke, som den digitale visuelle industri kan give til den globale bevægelse fra en verden i tekst til en verden i billeder.

Ambitionen er, at Danmark bliver et kraftcenter for digital visuel vækst – et World Center of Digital Excellence. Vision Denmark sættes i verden, for at Danmark kan udnytte den digitale visuelle industris kompetencer, produkter og services i al digital omstilling og til ny digital vækst.

Danmarks digitale visuelle producenter inden for animation, film, spil, tv og XR samles nu i én samlet erhvervsalliance, Vision Denmark. Med strategiske indsatser, klare vækstmål samt konkrete indsatser, vil Vision Denmark skabe en ny guldalder inden for udvikling og eksport af danskproduceret indhold – både som underholdning og som del af andre industriers digitale omstilling og forretning.

STATUS

Vision Denmark har offentliggjort sin strategi i januar 2018 og dannet alliancen Vision Denmark

KONTAKT

Chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje Steen Risom
Email: sr@aarhus.dk            Tlf: +45 5157 5011

VISION DENMARK NYHEDER

Creative Thirstdays: Nyt netværksarrangement i Filmby Aarhus

| Den digitale visuelle industri (DVI), Idea's Lab, Ideas Lab News, Nyhedsblog, Vision Denmark | No Comments

Creative Thirstdays er et nyt initiativ, der skal styrke netværket mellem virksomhederne i Filmby Aarhus. Det første arrangement finder sted den 16. januar 2020.

this.2019: Et kig ind i fremtidens digitale historiefortælling

| Arrangement, Den digitale visuelle industri (DVI), Digital visuel storytelling, Nyhedsblog, this festival, Vision Denmark | No Comments

3 dage med fuldt fokus på fremtidens digitale historiefortælling er netop slut. Salene var fyldte i Filmby Aarhus og Øst for Paradis, hvor nysgerrige branchefolk og serieentusiaster fra både ind – og udland var forbi for at opleve 70 speakers i over 50 sessions.

Ny Head of Incubator i Ideas Lab

| Den digitale visuelle industri (DVI), Digital visuel storytelling, Nyhedsblog, Vision Denmark | No Comments

Christian Nyhus Andreasen er for nyligt tiltrådt som Ideas Labs nye Head of Incubator. Som den nye mand ved roret vil Christian søsætte en række initiativer, som skal styrke Ideas Labs strategiske rolle i hele Danmark og den digitale visuelle industri i fremtiden.

Vision Denmark er nøglen til digital vækst

Gennem en national, koordineret indsats adresserer vi den digitale visuelle industris specifikke behov og udfordringer. Det vil forløse det enorme potentiale, der kan give alle danske virksomheder en konkurrencefordel og åbne nye markeder. Der skal udvikles flere nye danske digitale visuelle løsninger og produkter, og der skal opbygges knowhow, som vi kan eksportere til hele verden.

Vision Denmark vil:

Levere de kompetencer, løsninger og services, der efterspørges i forbindelse med erhvervslivets og det offentliges digitale omstilling. Skabe rammerne for, at den digitale visuelle industri oplever markant vækst i omsætning, eksport og antal ansatte. Skabe de bedste digitale visuelle fortællinger og oplevelser til alle erhverv og forbrugere i hele verden.

Vores vision er, at dansk erhvervsliv om 10 år har en global førerposition indenfor udvikling, anvendelse og eksport af digitale visuelle løsninger, og at Danmark er et af verdens kraftcentre for kreativ forretning med udgangspunkt i visuelle oplevelser og fortællinger.

Vision Denmark vil bidrage til, at:

Danske virksomheder har visuelle produkter, services og kompetencer som en integreret del af deres forretning og strategi. Vi vil arbejde for, at virksomheder får styrket deres konkurrenceevne på det globale marked gennem teknologiudvikling og brug af fortællinger og interaktivt visuelt design i deres produkter og services.

Det offentlige – stat, regioner og kommuner – bruger de digitale visuelle erhverv i nye bruger-/borgerservices, ved indkøb, investeringer og nye anskaffelser. Vision Denmark skal bidrage til et fast samarbejde om at skabe internationalt konkurrencedygtige rammer og fjerne barrierer for den kreative økonomi, som den digitale visuelle industri er en del af.

VISIONEN – DRØMMEN VI VIL NÅ

Borgerne har mulighed for at blive underholdt, opleve og få ny læring gennem danskproduceret underholdning af højeste kvalitet. De skal kunne vælge produkter og services fra det offentlige, der er brugervenlige, og som benytter relevante fortælle- og kommunikationsformer med de nyeste teknologier.

Målsætninger – vejen vi vil gå

Vision Denmark har fire nationale målsætninger, der skal opnås i perioden 2018-2022. Målsætninger, der giver Danmark en øget økonomisk vækst.

Målsætningerne er:

  • At øge den digitale visuelle industris omsætning med 3,8 mia. kr.
  • At skabe 2.500 nye jobs i den digitale visuelle industri
  • At opnå 1 mia. kr. i omsætning gennem produktionsrabatter samt udenlandske investeringer i danske virksomheder
  • At uddanne og kompetenceløfte 3.000 personer til at arbejde i den digitale visuelle industri og beslægtede industrier

Med fokus på tre indsatsområder vil Vision Denmark øge væksten i den digitale visuelle industri og i andre industrier.

Vision Denmark vil:

  • FORSTÆRKE kompetencer hos alle, der uddannes inden for digital visuel produktion til de dygtigste i verden og til at understøtte produktioner i det øvrige erhvervsliv.
  • FORENE produktioner og teknologi, så der skabes de bedste og mest innovative produkter, processer og services til verdens borgere og virksomheder.
  • FORBINDE internationalt, så Danmark kan tiltrække udenlandske investeringer, virksomheder og samarbejdspartnere til en dansk digital visuel industri i verdensklasse.

VISION DENMARK ER ETABLERET AF:

Logo Filmby Aarhus