NyhedsblogUddannelser i Filmbyen

Kæmpe videokunstværk i Filmby Aarhus

By 28/08/2020 No Comments

28/8 2020

De foreløbige skitser af det digitale kunstværk “The Garden in the Machine”. Det viser, hvordan værket kommer til at oplyse facaden på filmbyens nyeste bygning.

Kæmpe videokunstværk kommer til Filmby Aarhus

Det bliver et af verdens største videoinstallationer, og det vil være et vartegn for Aarhus og den nye bydel på Sydhavnen, når kunstinstallationen “The Garden in the Machine” bliver sat op på facaden af Filmbyens nyeste bygning. Den international anerkendte kunstner Jesper Just står bag værket.

Kunstværket er en interaktiv installation, der består af lyde og film. Led’er indbygges bag husets glasfacade, så bygningens facade fremstår som en stor skærm, når værket er tændt. Der er ingen tvivl om, at det gigantiske kunstværk i Filmby Aarhus bliver et varemærke for byen i den nye kreative bydel på Sydhavnen.

”The Garden in the Machine bliver en unik kunstinstallation, der vil skabe både national og international opmærksomhed om Aarhus. Værket bliver et ikon, der vil være med til at sikre Filmby Aarhus, som en væsentlig aktør i bybilledet, og som vil være med til at gøre det nyskabte byområde i Sydhavnen til et attraktivt opholdssted for byens borgere og gæster,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad.

Kunstværket vil gøre Filmby Aarhus til et samlingspunkt i byen, hvor man kan betragte kunstværket fra havnen. Chef for Filmby Aarhus, Ronnie Fridthjof, er ikke i tvivl om, at værket vil løfte Filmbyen og tiltrække nye besøgende til den kreative erhvervspark.

“Filmby Aarhus har i mange år været det fortrukne sted at samles for film og spilbranchen. At Aarhusianerne og besøgende fra nær og fjern nu også kan samles hernede ved havnefronten eller på vores nye store offentlige terrasse og nyde et af verdens største video kunstværker er fuldstændigt fantastisk. Det vidner endnu engang om at Aarhus er med helt i toppen af byer der tilbyder verdensnyheder indenfor kultur og kunst. Det hjælper hele byen tiltrække dygtige mennesker til alle brancher, fordi Aarhus er så fantastisk en by. Det hjælper også mig i mit arbejde med at gøre Filmby Aarhus til Europas mest attraktive erhvervspark med fokus på Film og Spil industrien”, siger Ronnie Fridthjof, chef for Filmby Aarhus.

Kunstværket forventes færdigt i vinterhalvåret 2021/2022.

Læs hele pressemeddelelsen fra Aarhus Kommune om kunstværket “The Garden in the Machine” her.