Arrangementthis festival

Vi launcher this.festival med en festdag

By 22/04/2017 No Comments

22/4 – 2017

Teaser-video til arrangement hvor Per Vers fortolker tiden online hverdag. Element på this.festival den 21. april 2017

Vi launcher this.festival med en festdag

De digitale visuelle virksomheder inviterer til fest med en række gratis arrangementer, der kaster projektørlys på hele branchens brug af levende billeder, fortælling og tech. For hvordan møder vi som borgere og virksomheder dette inferno i hverdagen på sociale medier, som forbrugere og som samfundsborgere

Alle er velkomne. Her mødes etablerede virksomheder, fagfolk og eksperter fra den digitale visuelle industri og ikke mindst iværksættere og studerende fra de uddannelser, der er fødekæde til branchen.

Carsten Holst, general manager/chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje er med-initiativtager til projektidéen this.festival og er dybt engageret i branchens samspil med erhvervslivet og samfundet.

Carsten Holst, chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje er dybt engageret i branchens samspil med erhvervslivet og samfundet. Han er med-initiativtager til projekt- idéen this.festival:
“Vores kompetencer i Filmby Aarhus driver innovationen frem i helt andre brancher. Sundhedssekto
ren står fx overfor gigantiske udviklingsmuligheder via digitalisering og visualisering, og vi ser private virksomheder, der flytter sig til internationale spillere på få år, fordi de får tilført digitale visuelle kompetencer.”

Chris Kroer Jensen, er projektleder og idémager til this.festival:
“Med this.festival ønsker vi at skabe en årlig tilbagevende festivalplatform, der viser hvad den digitale visuelle industri kan i samspil med andre kulturgenrer og kreative industrier. Derfor tyvstarter vi nu med en række events, der kunstnerisk som fagligt, vil give borgere som erhvervsliv nogle unikke og stærke oplevelser.” 

Rebecca Matthews, administrerende direktør i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017:
”Formålet med this.festival er, at byde den blomstrende digitale visuelle industri op til dans sammen med et bredt udsnit af de øvrige kreative erhverv, kulturgenrer og virksomheder.”

Juliana Engberg, programdirektør i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 :
this.festival peger på de næste trin i den digitale udviklings samspil med mennesker. Fra spil over kommunikation til filmiske oplevelser – velkommen til fremtiden.”

Baggrund – this.festival:
Filmby Aarhus tager de første skridt til this.festival (technology – human – interactive – stories), der afholdes over flere dage i sensommeren 2018.

En tværfaglig new-media-festival, der præsenterer morgendagens produkter og serviceydelser ved brug af nye digitale og visuelle fortælleformater og -former. Et behov, der udspringer af den digitale visuelle industri, hvor branchens skarpeste hjer- ner kan vise, hvordan kompetencer fra den digitale visuelle industri kobler sig med andre kulturgenrer og kreative industrier. Når det sker, opstår der nemlig unikke løsninger – ofte til stor værdi for borge- re, erhverv og samfundet som helhed.

Den digital visuelle industri indbefatter spil, film, tv, animation, video – alt der kræver en digital kanal.

Mere info: thisfestival.dk og om projektet i regi af Filmby Aarhus: this.festival

Program this.festival – den 21. april 2017
Arrangeret af:

Hele aftenen er skabt i et samarbejde mellem Filmby Aarhus, Aarhus Kulturhovedstad 2017, Kødbyens Mad og Marked og Drunk Creatives.

Baggrund – this.festival:

Filmby Aarhus tager de første skridt til this.festival (Technology – Human – Interactive – Stories), som afholdes i sensommeren 2018. En tværfaglig new-media-festival der præsenterer morgendagens produkter og serviceydelser ved brug af nye digitale og visuelle fortælleformater og -former.

Et behov, der udspringer af den digitale visuelle industri, så branchens skarpeste hjerner kan vise, hvordan kompetencer fra den digitale visuelle industri kobler sig med andre kulturgenrer og kreative industrier. Når det sker, opstår der nemlig unikke løsninger – ofte til stor værdi for borgere, erhverv og samfundet som helhed.

Den digital visuelle industri indbefatter spil, film, tv, animation, video – alt der kræver en digital kanal.

Mere info: this.festival.dk og om projektet i regi af Filmby Aarhus: This.festival

 

Program:

Fredag den 21. april 2017 – Filmbyen 23, Studie 1: kl. 14.00-16.30

Privacy Summit – Fremtidens privatliv på godt og ondt

Hvad er de seneste tendenser, vigtigste emner og største faldgruber for fremtidens privatliv på nettet – og findes et sådant overhovedet? Aktuelle short talks og debat med Katrine K. Pedersen, Bogi Eliasen, Emma Holten og Aral Balkan

Kl. 16.30-20.00
Fredagsbar – street food og Danmarkspremiere på “The happy film”
DRUNK CREATIVES, Aarhus’s mest populære fredagsbar for kreative talenter og iværksætterere inviterer til filmpremiere, netværksbar,      kryptokælder og street food.

Kl.  20.30-?
Skærmøjne – Et art-piece i samarbejde med Per Vers
Filmby Aarhus er gået sammen med den velkendte poet og rapper Per Vers, som ud fra festivalens nøgleord (tech, human, interactive og stories) har skabt et seks minutter langt spoken word digt, med titlen “Stemmen i mit hoved”. Den nyproducerede kortfilm vises på Filmbyens facader.

 

Spørgsmål:

Carsten Holst, general manager/chef for Filmby Aarhus
Mail:    cholst@aarhus.dk
Tlf.:      2213 8828

Chris Kroer Jensen, projektmanager og indehaver af manifestus.dk
Mail:    chris@manifestus.dk
Tlf.:      6086 1717