04/11 2019

this.2019: Et kig ind i fremtidens digitale historiefortælling

3 dage med fuldt fokus på fremtidens digitale historiefortælling er netop slut. Salene var fyldte i Filmby Aarhus og Øst for Paradis, hvor nysgerrige branchefolk og serieentusiaster fra både ind – og udland var forbi for at opleve 70 speakers i over 50 sessions.
Danmarks nye festivalformat

Med et helt nyt festivalformat præsenterede this. anno 2019 for første gang Danmarks nye seriefestival this.series, et nyt fokus på gaming under overskriften this.game og et nyt snit på konferencedelen med navnet this.conference.

I dagene mellem den 29. oktober og 31. oktober blev både nutidens trends og fremtidens tendenser i medie -, spil-, kommunikations–, samt podcast -, film- og TV-branchen delt af personligheder som dramachef i DR Christian Rank, CEO for Next Games Teemu Huuhtanen, RFRSH Entertainment medstifter René Rechtman, manuskriptforfatteren bag SKAM Julie Andem, TV – og radiovært Sara Bro, serieekspert Keld Reinicke, direktør for Dansk Erhverv Brian Mikkelsen, Vikings-skuespiller Alex Høgh Andersen og mange flere.

Festivalchef for this. Felicia Jackson siger:

”Vores nye festivalformat er gået over al forventning. Vi har fået bekræftet, at Aarhus er den helt rigtige ramme for en festival som den her, der rummer både branche og publikum – og som inviterer til både nationale og internationale perspektiver. Både speakers, branchefolk og publikummer har pendlet til Aarhus fra både den resterende del af Jylland, Fyn, Sjælland, Sverige, Finland og så videre. Vi ved nu, at this. med det her format vækker den fornødne interesse, og vi er klar over, at Aarhus med al dens charme gør det samme. Så vi er begejstret for matchet og glæder os til at følge branchens udvikling og arbejde mod næste omgang af this.”

Arrangementet blev afholdt i et samarbejde mellem Filmby Aarhus og M2, der startede this. som et event under Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

Alex Høgh Andersen til this.series i Øst for Paradis. Foto: Gorm Branderup

this.series: Danmarks nye seriefestival 

Den nordiske DNA var overligger for Danmarks nye seriefestival, da this. præsentererede this.series for både branche og serieentusiaster.

Udover TV- og radiovært Sara Bro, film – og serieekspert Ann Lind Andersen og instruktør Mehdi Avaz kunne publikum også møde blandt andre Jon Iver Helgaker og Jonas Torgersen, der står bag serien Norsemen på Netflix, ligesom den danske skuespiller Alex Høgh Andersen gæstede this.series for at varme op til successerien Vikings sidste sæson. De nordiske dramachefer var også forbi, ligesom Øst for Paradis præsenterede såkaldte screenings, pre-views og sneak-peeks på serier som YouSee´s 30, NRK´s Nudes, HBO´s Beforeigners, TV 2´s Grow, DR 3´s Doggystyle II og SVT´s Eagle II.

Spilekspert Jakob Stegelmann holdt åbningstalen til this.game. Foto: Gorm Branderup

this.game: Et nyt nordisk gaming-event

Derudover præsenterede this. for første gang this.game. På programmet var blandt andre forfatter Anders Morgenthaler, spil-ekspert Jakob Stegelmann og CEO for Next Games Teemu Huuhtanen for at give indsigt i de seneste trends indenfor spil, historiefortællinger og universer.

this.game er udviklet i samarbejde med det internationale spilstudie SYBO, som skabte Subway Surfers, der stadig er det mest downloadede spil nogensinde på Google Play med over 2.4 mia. downloads.

Brian Mikkelsen satte fokus på det store vækstpotentiale i de kreative erhverv. Foto: Gorm Branderup

this.conference: Kom på forkant med fremtidens fortælleformater

Et internationalt line-up af anerkendte speakers kendetegnede this.conference. Personligheder som direktør for Constructive Institute Ulrik Haagerup, direktør for Dansk Erhverv Brian Mikkelsen og indehaver og Executive Creative Director for The New Division Jakob Trollbäck gav deres perspektiver på nye trends indenfor digitale medier, branding, gaming, serier, film og innovativ forretning.

this.conference er et branchemøde for alle, der beskæftiger sig med historiefortælling. Det er en konference, der stiller skarpt på fremtidens historiefortælling, fremtidens digitale platforme, fremtidens forretningsudvikling og fremtidens vækstvilkår inden for den digitale visuelle industri.