Se vinderne fra POV-Corona awardshowet

I foråret 2020 producerede elever fra 5. – 9. klasse i 18 jyske skoleklasser film om at være under corona lock-down. Det kom der ca. 200 film ud af - nu kan vinderfilmene og de nominerede i hver pris-kategori ses her.

 

POV er online

Alle POV-aktiviteter kan nu laves online, og vi kan derfor fortsætte langt de fleste aktiviteter uafhængigt af Corona-krisen. Vi er meget glade for, at vi kan fortsætte arbejdet med at uddanne lærere og elever i POV-metoden.

 

Flot afslutning på POV Coronafilm-projektet

Mandag den 21. september live-streamede vi POV Coronafilm Award Show fra Filmby Aarhus. Det var en fejring af de mange gode film om børn og unges oplevelse af coronatiden. 16 skoleklasser fra hele Jylland deltog online i arrangementet.

 

Skoleelever får hjælp til at lave film om livet under lockdown

Filmby Aarhus og POV – Filmproduktion i skolen – har indgået et samarbejde med BUSTER Filmfestival, Nationalmuseet og DR om at give børn og unge i hele Danmark mulighed for at fortælle deres historier om, hvordan livet er under det nationale coronavirus lockdown – med små dokumentarfilm hjemmefra og i skolen.

 

Filmby Aarhus skal lave POV læringsmaterialer til Filmcentralen.dk

Filmby Aarhus fik d. 20. december 2019 bevilling af Det Danske Filminstitut til at lave POV læringsmaterialer til Filmcentralen.dk. Materialet bliver offentligt tilgængeligt på Filmcentralens hjemmeside i 2021.

 

Billedkunstelever fra Aarhus Katedralskole lærer at lave film efter POV-metoden

Den 12. december 2019 var ca. 80 elever fra 1. g. på Aarhus Katedralskole på POV-workshop i Filmby Aarhus. Det er tredje år i træk, at Katedralskolens billedkunstelever er på POV-workshop.

1
1

Undervisningsmateriale

Se vejledningsvideoer til fiktion og dokumentar

Eksempler

Se eksempler på produktioner, produceret af både lærer og elever.

POV Videnscentre og Årshjul

Se modellen for POV Videnscentre og årshjulet

ALLE UNGE BØR HAVE ADGANG TIL AT LÆRE FILMSPROGET - UANSET HVOR DE BOR,
OG OM DERES LÆRER INTERESSERER SIG FOR FILM- OG TV-MEDIET.
DET ER IDÉEN BAG PROJEKTET.

HVAD ER POV?

I samarbejde med Undervisningsministeriet og Region Midtjylland har Filmby Aarhus etableret og udviklet projektet POV (“Point of View”), hvor målet er at give lærere bedre muligheder for at undervise i det grundlæggende filmhåndværk.

I løbet af projektet har vi i samarbejde med mere end 3500 elever og 300 lærere afprøvet undervisningsmetoder og materialer for at finde frem til, hvad der bedst gør lærere klar til at undervise i grundlæggende filmproduktion.

POV metoden er en enkel metode til undervisning i praktisk filmproduktion, som fokuserer på at udvikle lærernes kompetencer. POV bygger på lærer-til-lærer undervisning, og er en ressourceeffektiv metode, som er let for de deltagende skoler at gribe uden skulle investere i rammer og udstyr.

Der etableres mindst ni POV videnscentre på skoler i Region Midtjylland, hvor lærere, der har modtaget en kort uddannelse i POV metoden, formidler den videre til videnscentrenes egne elever og lærere, og som også udbreder den til andre skoler.

Projektets langsigtede mål er, at POV-metoden bliver en del af læreruddannelsen, og der samarbejdes med VIA i Region Midtjylland om at lave forsøg med POV metoden på læreruddannelsen.

POV LOGO, FILMBY AARHUS
POV
Her lærer unge fra 9.x fra Sabro-Korsvejens Skole at lave film og hvordan de lærer andre unge om filmproduktion.

POV NYHEDER

Se vinderne fra POV-Corona awardshowet

| POV | No Comments

I foråret 2020 producerede elever fra 5. – 9. klasse i 18 jyske skoleklasser film om at være under corona lock-down. Det kom der ca. 200 film ud af, og nu kan vinderfilmene og de nominerede i hver pris-kategori ses her.

POV er online

POV er online

| POV | No Comments

Alle POV-aktiviteter kan nu laves online, og vi kan derfor fortsætte langt de fleste aktiviteter uafhængigt af Corona-krisen. Vi er meget glade for, at vi kan fortsætte arbejdet med at uddanne lærere og elever i POV-metoden.

Flot afslutning på POV Coronafilm-projektet

| POV | No Comments

Mandag den 21. september live-streamede vi POV Coronafilm Award Show fra Filmby Aarhus. Det var en fejring af de mange gode film om børn og unges oplevelse af coronatiden. 16 skoleklasser fra hele Jylland deltog online i arrangementet.

UNDERVISNINGSMATERIALE

 

Her er eksempler på videoessays fra POV undervisningsmaterialet, hvor Erik Bjerre forklarer, hvad der skal til for at lave en god film.

Disse vejledninger er målrettet til elever i folkeskolen og deres lærere, og kan findes i nedenstående undervisningsmateriale sammen med en række andre videoessays og vejledninger.

POV I ALLE FAGOMRÅDER

Filmby Aarhus har fået en bevilling af Det Danske Filminstitut til at lave nye POV on-line læringsmaterialer, som bliver tilgængelige på Filmcentralen.dk.

Målet er, at film i højere grad bliver brugt som “skriveredskab” i skolen på lige fod med andre kommunikationsredskaber. Læringsmaterialerne henvender sig til lærere og elever på hhv. mellemtrinnet og i udskolingen, og vil anvise metoder til, hvordan man kan arbejde med produktiv læring med film i alle skolens fagområder.

Materialerne udvikles i tæt samarbejde med faglærere og bliver tilgængelige i foråret 2021.

Se model til højre.

 

MODEL FOR POV VIDENSCENTRE OG ÅRSHJUL

Modellen viser, hvilke aktiviteter der foregår på et POV videnscenter, og hvordan POV lærere uddannes i POV metoden. Man bliver POV lærer, når man har gennemgået en kort uddannelse i POV metoden.

Den består af 3 heldags workshops efterfulgt af træning i at undervise efter POV metoden.

Se model nedenunder.

POV-Metoden

POV gentænker undervisningen i filmproduktion i folkeskolen, og er en enkel og effektiv metode til undervisning i det grundlæggende filmsprog- og håndværk, som er meget let at gribe og forstå.

POV er samtænkt med danskfagets begreber og fagmål, og arbejdet med POV har en positiv, afsmittende effekt på de deltagende elevers forståelse for fortælling generelt – og dermed også for deres forståelse af tekst og litteratur. POV styrker desuden elevernes muligheder for at kommunikere effektivt og øger deres muligheder for aktivt medborgerskab.

I POV skal lærerne selv prøve at lave film efter POV metoden før de underviser andre i det, og her kan du se eksempler på film lavet af hhv. lærere og elever.

EKSEMPLER

Film produceret af lærere

EKSEMPLER

Film produceret af elever

PARTNERE

Region Midjylland - logo
Logo Filmby Aarhus

Chef for Filmby Aarhus
Ronnie Fridthjof
Mail: ronf@aarhus.dk

Projektleder
Erik Bjerre
Mail: ersb@aarhus.dk
Tlf.: +45 2323 2707

Adresse:
Filmbyen 23, 1. sal
8000 Aarhus C
Danmark