POV laver forsøgsworkshops på læreruddannelsen

I foråret 2019 blev der blevet afholdt to workshops for 3. års studerende på læreruddannelsen i VIA fordelt på 4 dage, hvor de studerende og deres lærere arbejdede med POV metoden for at undersøge, hvordan POV metoden kan bruges i læreruddannelsen.

 

300 elever fra Søndre Skole i Grenaa på POV kursus

Den 5. og 9. september var det nyoprettede udskolingscenter på Søndre Skole i Grenaa vært for POV workshops, hvor hele 7. og 8. årgang deltog.

 

POV workshop for 100 lærere i Ringkøbing med afsluttende gallashow

I marts 2019 var 100 lærere fra Ringkøbing skole på POV workshop. Der blev lavet 14 film i løbet af de 7 timer.

 

Filmfest i Vest

Mere end 35 skoler i Ringkøbing-Skjern Kommune producerer film til POV filmfestival d. 24. april 2019

1
1

Undervisningsmateriale

Se vejledningsvideoer til fiktion og dokumentar

Eksempler

Se eksempler på produktioner, produceret af både lærer og elever.

POV Videnscentre og Årshjul

Se modellen for POV Videnscentre og årshjulet

ALLE UNGE BØR HAVE ADGANG TIL AT LÆRE FILMSPROGET - UANSET HVOR DE BOR,
OG OM DERES LÆRER INTERESSERER SIG FOR FILM- OG TV-MEDIET.
DET ER IDÉEN BAG PROJEKTET.

HVAD ER POV?

I samarbejde med Undervisningsministeriet og Region Midtjylland har Filmby Aarhus etableret og udviklet projektet POV (“Point of View”), hvor målet er at give lærere bedre muligheder for at undervise i det grundlæggende filmhåndværk.

I løbet af projektet har vi i samarbejde med mere end 3500 elever og 300 lærere afprøvet undervisningsmetoder og materialer for at finde frem til, hvad der bedst gør lærere klar til at undervise i grundlæggende filmproduktion.

POV metoden er en enkel metode til undervisning i praktisk filmproduktion, som fokuserer på at udvikle lærernes kompetencer. POV bygger på lærer-til-lærer undervisning, og er en ressourceeffektiv metode, som er let for de deltagende skoler at gribe uden skulle investere i rammer og udstyr.

Der etableres mindst ni POV videnscentre på skoler i Region Midtjylland, hvor lærere, der har modtaget en kort uddannelse i POV metoden, formidler den videre til videnscentrenes egne elever og lærere, og som også udbreder den til andre skoler.

Projektets langsigtede mål er, at POV-metoden bliver en del af læreruddannelsen, og der samarbejdes med VIA i Region Midtjylland om at lave forsøg med POV metoden på læreruddannelsen.

POV LOGO, FILMBY AARHUS
POV
Her lærer unge fra 9.x fra Sabro-Korsvejens Skole at lave film og hvordan de lærer andre unge om filmproduktion.

POV NYHEDER

Hjemsendte skoleelever får hjælp til at lave film om livet under lockdown

| Nyhedsblog, POV | No Comments

POV og Filmby Aarhus hjælper skoleelever med at skabe dokumentarfilm om livet under coronakrisen i filmprojektet “Fortæl Danmarkshistorie i børnehøjde”.

Filmby Aarhus skal lave POV læringsmaterialer til Filmcentralen.dk

| Nyhedsblog, POV | No Comments

Filmby Aarhus fik i går bevilling af Det Danske Filminstitut til at lave POV læringsmaterialer til Filmcentralen.dk.

Billedkunstelever fra Aarhus Katedralskole lærer at lave film efter POV-metoden

| POV | No Comments

D. 12. december var ca. 80 elever fra 1. g. på Aarhus Katedralskole på POV workshop i Filmby Aarhus. Der blev i alt produceret 15 forskellige film på POV workshoppen, og de idérige elever havde det sjovt med den kreative proces.

UNDERVISNINGSMATERIALE

 

Her er eksempler på videoessays fra POV undervisningsmaterialet, hvor Erik Bjerre forklarer, hvad der skal til for at lave en god film.

Disse vejledninger er målrettet til elever i folkeskolen og deres lærere, og kan findes i nedenstående undervisningsmateriale sammen med en række andre videoessays og vejledninger.

MODEL FOR POV VIDENSCENTRE OG ÅRSHJUL

Modellen viser, hvilke aktiviteter der der foregår på et POV videnscenter, og hvordan POV lærere uddannes i POV metoden. Man bliver POV lærer, når man har gennemgået en kort uddannelse i POV metoden.

Den består af 3 heldags workshops efterfulgt af træning i at undervise efter POV metoden.

 

POV-Metoden

POV gentænker undervisningen i filmproduktion i folkeskolen, og er en enkel og effektiv metode til undervisning i det grundlæggende filmsprog- og håndværk, som er meget let at gribe og forstå.

POV er samtænkt med danskfagets begreber og fagmål, og arbejdet med POV har en positiv, afsmittende effekt på de deltagende elevers forståelse for fortælling generelt – og dermed også for deres forståelse af tekst og litteratur. POV styrker desuden elevernes muligheder for at kommunikere effektivt og øger deres muligheder for aktivt medborgerskab.

I POV skal lærerne selv prøve at lave film efter POV metoden før de underviser andre i det, og her kan du se eksempler på film lavet af hhv. lærere og elever..

EKSEMPLER

Film produceret af lærere

EKSEMPLER

Film produceret af elever

PARTNERE

Region Midjylland - logo
Logo Filmby Aarhus

Chef for Filmby Aarhus
Ronnie Fridthjof
Mail: ronf@aarhus.dk

Projektleder
Erik Bjerre
Mail: ersb@aarhus.dk
Tlf.: +45 2323 2707

Adresse:
Filmbyen 23, 1. sal
8000 Aarhus C
Danmark