NyhedsblogPOV

POV-lærere fra Frederiksbjerg Skole underviser andre lærere i filmproduktion

By 15/11/2018 No Comments

15/11 2018

POV-lærere fra Frederiksbjerg Skole underviser andre lærere i filmproduktion

D. 6. november afviklede to lærere fra Frederiksbjerg Skole, der er trænet i POV-metoden, filmproduktionsworkshop for 15 lærere fra ni aarhusianske skoler.

Projektet POV Media Literacy har siden 2016 udviklet, testet og udbredt en unik undervisningsmetode, der opkvalificerer lærere til at undervise i filmproduktion på højt niveau. Et vigtigt element i metoden er, at de POV-trænede lærere kan oplære andre lærere i metoden.

6. november blev der afholdt en workshop på Frederiksberg Skole. Her underviste to POV-lærerne 15 andre lærere i at arbejde med fiktionsfilm for at styrke deres kompetencer i praktisk filmundervisning. Workshoppen var én af tre workshops, hvor lærerne bliver trænet i at undervise i filmproduktion efter POV-metoden.

Workshoppen blev afholdt af Laura Middelhede og Casper Munkgaard fra Frederiksbjerg Skole, hvor man har stor erfaring med POV-metoden, og dermed kan skolen betragtes som et POV-videnscenter. Det er planen, at POV-videnscentret på Frederiksbjerg Skole vil afholde årlige lærerworkshops for nye lærere.

Martin Brandt og Jacob Breuning fra Det Danske Filminstitut, som har støttet POV, deltog som observatører på workshoppen, og de gav efterfølgende udtryk for, at de var imponerede over, hvor gode POV-lærerne var til at undervise og hvor gode film, lærerne fik lavet.

POV er pt. det eneste filmpædagogiske projekt i Danmark, der arbejder med lærer til lærer-undervisning i filmproduktion. Læs mere om POV-metoden her.