Gå til hovedindhold

Internationalt anerkendt dansk spilvirksomhed flytter til Filmby Aarhus

Erhvervsparken Filmby Aarhus’ nye chef går målrettet efter at skabe Danmarks mest kreative og vækstskabende miljø for både film– og spilindustrien. Nu flytter en af Danmarks større spilvirksomheder, Funday Factory, til Filmby Aarhus, da de deler visionen og vil være med på “en raket mod stjernerne”.

Indhold

    Spil bliver en større og større del af børn og voksnes hverdag, og som ‘gamer’ er der stor sandsynlighed for at være stødt på et af de spil, som Funday Factory har været med til at udvikle. På den internationale scene har spilvirksomheden også gjort sig bemærket – blandt andet i et stærkt partnerskab med det sociale medie Snapchat, som Funday Factory producerer spil for – spil der bliver brugt af mange 100 millioner menneskerNu flytter Funday Factory til Filmby Aarhus for at blive en del af et blomstrende spilmiljø.

    Kreative miljøer og inspiration er afgørende

    For Funday Factory er det ikke lige meget, hvor de sidder og arbejder. For at blive ved med at vokse og udvikle sig, mener CEO for Funday Factory, Kristian Bang Nørgaard, at basemiljøet er afgørende:

    Det er altafgørende, at vi som kreativ virksomhed er i et kreativt miljø, der inspirerer os, og hvor synergier opstår med ligesindede – et sted hvor vi kan være med til at opbygge en ‘community’ stemning og hjælpe med at få et professionelt miljø til at blomstre. Filmby Aarhus har med deres nye bygning og spirende miljø sat barren højt, og vi skubber på for hurtigt at nå next level og accelerere strategien.

    Kristian Bang Nørgaard, CEO for Funday Factory

    Funday Factory er langtfra de eneste spiludviklere i Filmby Aarhus, der allerede huser flere virksomheder, der arbejder med games og digitale interaktionsoplevelser herunder VR og AR.

    Filmby Aarhus vil være det danske centrum for spiludvikling – et potentielt milliard eventyr

    Et vigtigt målestoksforhold for Filmby Aarhus er, at der skal være lige meget fokus på henholdsvis spil og film. Erhvervsparken har længe haft et inkubationsmiljø – kaldet Ideaslab – med iværksættere indenfor både film og spil. Efter sin tiltræden som chef for Filmby Aarhus tidligere på året har Ronnie Fridthjof skilt de to inkubationsmiljøer ad, så de har hver deres etage: Filmlab og Gameslab. 

    “Det er da ingen hemmelighed, at det er et sats at målrette en erhvervspark efter to meget specifikke brancher. Derfor er jeg også det mere glad, når det ser ud til at lykkes – ikke for min egen skyld, men for branchernes.” fortæller Ronnie Fridthjof og fortsætter:  

    “Jeg vil gøre alt, jeg kan for at skabe Danmarks mest inspirerende miljø, der kan hjælpe virksomhederne med at yde deres bedste. Det er væsentligt, når det mulige potentiale er i milliardklassen. Det gavner i sidste ende skatteborgerne, og det er da et eventyr, jeg gerne vil gøre mit for at det lykkes.”

    En branche med et særdeles stort potentiale især under Corona

    Erhvervsalliancen Vision Denmark, som netop er blevet udvalgt som erhvervsklynge af Uddannelses- og Forskningsministeriet, arbejder for at bringe Danmark i front indenfor digitalt visuelt indhold. De har kortlagt, at den danske spilbranche omsætter for mere end 1 milliard kroner om året, hvoraf cirka 60% er eksport. Branchen består af cirka 160 virksomheder, som tilsammen har omkring 1.000 ansatte. 

    På verdensplan er der ifølge en undersøgelse lavet af Newzoo 2,7 milliarder ‘gamere’. Det estimeres, at de vil bruge $159,3 milliarder dollars på spil i 2020. Grand View Research kunne i 2019 fortælle, at spil på mobiltelefoner udgjorde den største andel af markedet med 35%, og det forventes at fortsætte de næste par år.  

    Desuden har flere aktører meldt ud, at Corona-krisen har udløst et sandt boom inden for spilindustrien. Hos forhandleren Coolshop lå salget af spil i foråret på 300% i forhold til normalen ifølge DR, og SYBO Games kunne i samme måned fortælle Finans.dk om, hvordan branchens aktører havde en indtjening, der var en halv gang højere i forhold til tiden før krisen.  

    Det er således en branche med et særdeles stort potentiale, som Filmby Aarhus ikke blot støtter den altafgørende udvikling af, men som man nu også med Funday Factorys indflytning bogstaveligt talt vil huse.

    Om Funday Factory

    Funday Factory ledes af Kristian Bang Nørgaard, som er CEO, og Anders Leicht Rohde, som er CCO og Funday Factorys grundlægger, Søren Lauge Boll der er COO samt Nina Kelstrup der er CPO.

    Blandt Funday Factorys kunder finder man verdensomspændende brands som LEGO, Cartoon Network og Snapchat, som de har et stærkt partnerskab med. I år har Funday Factory lanceret Bullet League, som allerede er blevet downloadet af flere millioner mennesker. 

    Dette fyrtårn i den danske spilbranche får nu en ny adresse, da Funday Factory flytter til Filmby Aarhus fra sin adresse i Søndergade.

    Læs mere om Funday Factory på www.fundayfactory.com.

    Sidst opdateret: 7. december 2020