Gå til hovedindhold

Webserie af ungt aarhusiansk produktionsselskab får premiere på TV SYD

I dag har produktionsselskabet Styrvolt premiere på deres første webserie, SALAMIBOY, på TV SYDs YouTube-kanal. Serien er humoristisk og grænsesøgende, hvilket er karaktertræk for mange af de produktioner, der kommer fra Styrvolts skrivebord.

Indhold

    SALAMIBOY er en blanding af drama, komik og ironi, men det er også en serie med noget på hjerte, som sætter skarpt på et højaktuelt tema:

    "Webserien har en interessant vinkel, fordi den skildrer bodyshaming og kropspositivisme blandt unge mænd og drenge. Hovedsageligt har det handlet om piger og kvinder, når dette har været på dagsordenen." fortæller Jes Bergholt, der har været instruktør og producer på serien.

    SALAMIBOY handler om Frederik, der er næsten ligesom alle andre gymnasiedrenge bortset fra, at han har et helt særligt problem, som han forsøger at skjule for omverdenen: Han har meget store brystvorter. En video af Frederik med bar overkrop går viralt på de sociale medier, og han bliver modvilligt et symbol for folk med anderledes kroppe - en krops-aktivist uden egentlig helt at have lyst til at være det.

    "Det er en fordøjelig serie, som bringer et virkelig relevant tema på banen fortalt med en humoristisk vinkel. SALAMIBOY er en god blanding af det komiske og det tragiske." fortsætter Jes Bergholt.

    Unikt indhold med tragedie og komik til børn og unge

    Det tragikomiske er gennemgående for stilen i Styrvolts produktioner, der belyser børn og unges problemer og behandler dem med en blanding af alvor, humor og selvironi. Bag roret på produktionsselskabet står fire unge mænd: Simon Edelberg, Magnus Porsmose, Jes Bergholt og Theis Holmstrup.

    De fandt hinanden på VIAs film- og medieuddannelse Multiplatform, Storytelling & Production (MSP), hvor de i fællesskab har udviklet på idéer og projekter - heriblandt SALAMIBOY, som startede med at være et hobbyprojekt, men hurtigt udviklede sig til at blive en reel serieproduktion. Det har krævet mange frivillige arbejdstimer fra de medvirkende og holdet bag webserien at nå den milepæl, som de runder på premieredagen i dag.

    God hjælp til at starte virksomhed

    Siden juli har de fire unge mænd bag Styrvolt siddet i Filmby Aarhus' inkubationsmiljø, Ideas Lab, side om side med andre startups og iværksættere, der arbejder med film, spil, animation og XR. Produktionsselskabet er et af de nyeste skud på stammen i Ideas Lab, hvor de får råd og vejledning til, hvordan de driver deres virksomhed - og det sætter Styrvolt pris på:

    "Da vi rykkede ind i Ideas Lab, fandt vi hurtigt ud af, at det er det bedste, vi kunne gøre for os selv. Udover en kontorplads får vi også et mentorforløb, hvor vi blandt andet sidder med Stefan Frost, der er udviklingskonsulent, og som hjælper os med de ting, vi slet ikke har styr på" fortæller Theis Holmstrup, mens Magnus Porsmose supplerer: 

    "Det er særligt fedt at få feedback på de idéer og projekter, vi sidder med. Vi har været vant til at lave skoleprojekter, mens vi har studeret, nu er vi ude i den "rigtige verden", hvor ting koster noget, og vi skal tage penge for det, vi laver. Det har vi ingen erfaring med, så det er fedt at få noget sparring."

    Flere kreative projekter er i støbeskeen hos Styrvolt og fremtiden byder blandt andet på udviklingen af en ny kortfilm, 12-TALS PIGER, som sammen med syv andre kortfilmsprojekter netop er blevet udvalgt i Den Vestdanske Filmpuljes nyeste kortfilms-call. Et forløb, som Styrvolt glæder sig til at være en del af:

    "Vi er lige nu i et udviklingsforløb med Den Vestdanske Filmpulje, hvor vi udvikler på en slasher-kortfilm, som skal være en kritik og en satire af præstationssamfundet og alle de stakkels gymnasieelever, der er nødt til at få et 12-tal, ellers går deres fremtid i vasken. I kortfilms-forløbet får vi bl.a. konsultation med Stefan Frost og Kirsten Rask fra Filmpuljen, og de kommer med feedback. Vi giver også hinanden feedback på tværs af de udvalgte grupper, så vi kan hjælpe hinanden med at forme og finde en god retning på vores projekter. Så det bliver spændende.” afslutter Simon Edelberg.

    Sidst opdateret: 28. september 2021