Gå til hovedindhold

Serieskolen 2023: Fonden Filmtalent og Netflix fornyer og udbygger deres indsats for at støtte og udvikle serietalenter

I 2021 gik Netflix og Fonden Filmtalent, herunder filmværkstederne i København, Odense og Aarhus, sammen om at præsentere den første udgave af Serieskolen - et landsdækkende projekt sat i søen for at hjælpe med at udvikle den næste generation af serieskabere i Danmark. I år vender Serieskolen tilbage med et nyt partnerskab med Filmby Aarhus' mediefestival THIS og og tre nye, pop-up workshops i København, Odense og Aarhus.

Indhold

    I dag har Fonden Filmtalent og Netflix annonceret den tredje udgave af 'Serieskolen' - deres fælles indsats for at støtte og udvikle nye kreative talenter i Danmark. I løbet af de sidste to år har Serieskolens åbne masterclasses haft mere end 2200 deltagere i alt, og mere end 100 kreative sjæle og aspirerende film- og serieskabere har været igennem Serieskolens omfattende talentudviklingsprogram med både masterclasses, workshops og vejledning fra professionelle fra Netflix og den danske film- og tv-industri. Derudover har ikke mindre end syv forskellige talenthold hver især modtaget 100.000 kr. sammen med adgang til professionelt udstyr og den nødvendige coaching til at producere et 'proof of concept' på deres helt egen serie.

    Som noget nyt har Serieskolen i år indgået et samarbejde med Filmby Aarhus' mediefestival THIS. Samarbejdet indebærer blandt andet, at alle 12 talenthold, der bliver udvalgt til anden del af Serieskolen, får mulighed for at deltage i en hel konferencedag på festivalens seriespor fyldt med faglig inspiration og netværksmuligheder. Desuden får de talenthold, der hver især modtog 100.000 kr. i 2022, mulighed for at pitche deres serieidéer og 'proof of concept' for hele branchen på festivalen.

    I år udvider Serieskolen også programmet med pop-up workshops. Der vil blive afholdt tre ekstra todages workshops i København, Odense og Aarhus med det formål at hjælpe med at stimulere og fremme en mangfoldig næste generation af serieskabere. Fokus er på at skabe et rum, hvor unge fra hele Danmark med alle salgs baggrunde kan udforske og udvikle deres fortællefærdigheder og møde andre mennesker med samme interesser.

    Den Vestdanske Filmpulje vil igen i år være samarbejdspartner på Serieskolen. Det gør det muligt for Serieskolen igen at støtte et fjerde talenthold - og dermed give endnu flere talenter fra hele Danmark mulighed for at forfølge deres drømme og styrke deres evner inden for seriel historiefortælling.

    Om Serieskolen 2023

    Serieskolen er et landsdækkende talentudviklingsprogram rettet mod unge kreative talenter, der gerne vil arbejde i serieformatet og udvikle deres serielle fortælleevner. Serieskolen blev grundlagt i 2021 af Netflix og Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Odense Filmværksted og Aarhus Filmværksted.

    Deltagere i Serieskolen får mulighed for at udvikle og styrke deres færdigheder og kompetencer gennem udviklingen af egne serieidéer. Professionelle fra både Netflix og den danske film- og tv-branche vil undervise og vejlede talenterne gennem en bred vifte af masterclasses og workshops med fokus på udviklingsprocessen fra pitch til pilot. Deltagerne får desuden en unik mulighed for at møde og netværke med repræsentanter fra branchen ved flere pitch-events - både arrangeret af Serieskolen og via det nye samarbejde med mediefestivalen THIS.

    I starten af programmet på Serieskolen 2023 vil der igen være gratis, online masterclasses tilgængelige for alle, og som noget nyt vil filmværkstederne i København, Odense og Aarhus afholde tre ekstra pop-up workshops, som alle kan søge om deltagelse i.

    Efter de gratis masterclasses og pop-up workshops tilbydes Serieskolens del 2 og del 3 til udvalgte talenter. I del 2 og del 3 af Serieskolen bliver der fokuseret på centrale aspekter af serieudviklingsprocessen såsom manunskriptskrivning, salg og pitching. Til sidst i forløbet vil fire talenthold få mulighed for at skabe et 'proof of concept' og hvert hold modtager 100.000 kr. til at dække produktionsudgifter samt adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.

    Sidst opdateret: 28. marts 2023