New Nordic NoirNyhedsblog

Nye tv-serier skal udspille sig i Vestjylland

By 17/10/2017 No Comments

24/10 2017

Nye tv-serier skal udspille sig i Vestjylland

Mennesker og natur i Vestjylland emmer af ufortalte fortællinger – og derfor har Filmby Aarhus sammen med deres tyske pendant Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein skabt et fælles projekt, der kaster danske og tyske filmproducenter ud i helt nye samarbejder og produktionsformer. De flyttede sammen en uge i Hvide Sande, og det åbnede døre til lokale fiskere, forretnings- og kulturpersonligheder

Forarbejdet er enormt! Projektleder Jakob Høgel, Filmby Aarhus taler om at producere tv-serier, der for alvor brager igennem og som fastholder seerne. Projektet New Nordic Noir har været igang i snart to år og i den sidste uge i september fik projektet form og krop. Her mødtes producenter fra både Tyskland og Danmark – med hinanden og med lokalbefolkningen.

“Det var interessant at se, hvordan deltagerne gik i dialog og hvor fascineret de blev af den helt særlige natur, der er i Vestjylland. Det var det, vi håbede ville ske, men man kan aldrig vide, hvordan et Film-Lab går på forhånd,” siger Jakob Høgel, der har været hovedkræften bag hele den filmfaglige del.

Den praktiske gennemførelse og valg af geografiske interessepunkter stod Ringkøbing-Skjern Kommune for.

“Lokale kræfter der invester tid og energi, som vi har set vores samarbejdspartnere gøre her, imponerer mig altid. Det engangement møder vi kun, når vi kommer væk fra hovedstaden – og jeg er sikker på, at det kan ses i kvaliteten på de færdige tv-udsendelser,” siger Jakob Høgel.

Ugen bød på både naturoplevelser, præsentation af særlige områder med potentiale for fortælling og fortolkning og masser af sessioner med idéudvikling, muligheder for samtaler, research og præsentation af særlige temaer.

New Nordic Noir – Dagbladet Ringkøbing-Skjern:
Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein
Mere om Filmby Aarhus’s engagement i New Nordic Noir:
Stemningsbilleder fra ugen:

Nick Holdsworth (th), journalist og filmskaber i Lyngvig Fyr. Foto: Julia Normann Jensen

 

Der bliver idéudviklet hjemme på præstegården. Her er det David Østerbøg, Deluca (i midten)  Thor Wissing Redvall, Deluca  og Daniela Baumgärtl, Letterbox (th) – som et hold er de del af “Team Letterbox og Deluca”, det ene af de to team, der skal udvikle bud på en dansk/tysk tv-serie, der foregår ved Vestkysten
Foto: Julia Normann Jensen

 

I løb har vi Björn Vosgerau, Wüste. Han og Daniel Hartmann, også fra Wüste hjælper Jakob Kirstein Høgel, Filmby Aarhus som hænger…
Dorthe Fjord Tarbensen fra Vestkystens Gårdbutik har stået for guidet rundtur på kysten ( forrest)
Foto: Julia Normann Jensen  

 

Guidet rundtur ved Dorthe Fjord Tarbensen, Vestkystens Gårdbutik. Her er det Daniel Harmann (Wüste), Björn Vosgerau (Wüste), Jakob Kirstein Høgel (Filmby Aarhus), Nick Holdsworth (journalist, UK) , Rebecca Molders (Ringkøbing-Skjern Kommune)
Foto: Julia Normann Jensen

 

Gruppen er nået til en typisk landejendom beliggende i det helt flade vestjyske landskab.Her er det Daniel Harmann (Wüste), Björn Vosgerau (Wüste), Jakob Kirstein Høgel (Filmby Aarhus), Nick Holdsworth (journalist, UK) , Rebecca Molders (Ringkøbing-Skjern Kommune)
Foto: Julia Normann Jensen