ArrangementNyhedsblog

Ny aarhusiansk filmfestival vil styrke talentudvikling

19/10 2017

Ny aarhusiansk filmfestival vil styrke talentudvikling 

Ny aarhusiansk filmfestival vil styrke talentudvikling og samle lokale og europæiske filmtalenter. Festivalen løber af stablen for første gang d. 27. – 29. oktober 2017.

Super8000 Film Festival åbner dørene for en ny dansk filmfestival sidst i oktober.

Festivalprogrammet byder på tre intense dage med nøje udvalgte film, oplæg og paneldebatter.

59 kortfilm er udvalgt af europæiske filmtalenter er blevet udvalgt af en jury bestående af lokale filmtalenter til udstillingen d. 27.-29. Oktober.

 

Det skal være et trygt forum for filmtalenter at komme og vise deres film og diskutere relevante emner inden for selve skabelsen af film. Vi byder filmtalenter fra hele Europa velkommen med åbne arme og “runde albuer” så at sige. Og som elever fra filmskolen Super8, er det nok sådan en festival, vi selv har savnet, så det er dét, vi ønsker med denne festival.

Festivalleder, Josephine Leopold.

Med en Rethink Award har festivalen valgt at fremhæve tre film, der i særlig grad har vakt opsigt ved at være særligt nyskabende og originale i deres filmsprog.

 

Med festivalen har vi en vision om at inspirere unge filmskabere til at reflektere over, hvordan de som filmskabere finder sig selv i et, til tider, rigidt system uden at gå på kompromis med deres unikke filmsprog.

Festivalleder, Josephine Leopold.

De tre vindere af Super8000 Rethink Award vil blive endeligt offentliggjort til festivalen.

Super8000 festivalen er lige nu den eneste filmfestival i Aarhus og er udsprunget af den uafhængige lokale filmskole, Super8, i samarbejde med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Festivalleder, Josephine Maria Leopold, sidder til dagligt på Godsbanen i Aarhus, og hendes ambition er at give det aarhusianske publikum en enestående mulighed for at se de bedste, aktuelle danske og europæiske talentfilm – såvel som morgendagens store filmskabere. Festivalen  har en ambition om at fortsætte fremover for at udfylde det tomrum, der udspiller sig i Danmarks næststørste by.

Hovedprogrammet består af 39 film, og i alt bliver 59 film udstillet i weekenden fra d 27. – 29. oktober i biografen, Øst for Paradis.

Her vil Super8’s 2.-års film også få premiere.

Om Super8000:

Super8000 Film Festival er en ny filmfestival i Århus, der præsneteres første gang i år, hvor Aarhus er Europæisk Kulturkapital 2017. Super8000 Film Festival gentænker talentfilmen.

Super8000 Film Festival består af to arrangementer: et mikro-eksperimentelt, 1,5-dages værksted for udvalgte europæiske filmtalenter, der overlapper med den store tre-dages Super8000-filmvisning, som åben for alle.

Formålet med Super8000 Film Festival er at præsentere publikum for et væld af europæiske kvalitetstalentfilm, der viser innovative måder at fortælle historier på skærmen.

Super8000 Film Festivals ambition er at lette et miljø, hvor filmtalenter og industrien kan lære af hinanden i en atmosfære af tillid og kreativ sparring. Derfor har man også fjernet det klassiske konkurrenceelement fra festivalen. Super8000 Film Festival sigter mod at inspirere til innovation og internationalt samarbejde, som vil bidrage til nye fortællinger i film i Europa.

Festivalen arrangeres af Super8, den vestdanske uafhængige filmskole, i samarbejde med Aarhus Filmværksted og Filmtalent. Øst for Paradis er vært.

 

Billetterne til Super8000 Film Festival er gratis og reserveres hos: Øst for Paradis.

Læs mere om Super8000 Film Festival og se programmet her.

Læs også artikel fra Aarhus Stiftidende d. 30. september 2017: Europas filmtalenter kommer til Aarhus.

Debat – dansk talentudvikling

Premiere på Super8’s 2. årsfilm

Film fra 18Frames

Visning af skolefilm