Nyhedsblogthis festival

Norden får ny markant kreativ konference og festival i Aarhus

By 13/04/2018 No Comments

13/04 2018

thisnordic - ny markant kreativ konference og festival opstår i Aarhus i sept. 2018. Filmby Aarhus er idemager og partner. Foto: Gorm Branderup

Norden får ny markant kreativ konference og festival i Aarhus

Fire markante spillere fra den danske kreative scene er, med support fra Fonden Roskilde Festival, gået sammen om at skabe ‘this.’. En todelt platform bestående af en kreativitetskonference og en åben musik- og kulturfestival.
Visionen er at skabe Nordens mest indflydelsesrige samlingssted for erhvervsliv og den kreative industri samt det kulturelthungrende publikum.

Se mere på www.thisnordic.com

Du har sikkert hørt om kultur-, kunst- og mediefestivalen ‘South by Southwest’ i USA. Højst sandsynligt også om den tilsvarende Web Summit, der foregår i Sydeuropa. Men den 13-14. september 2018 får Danmark også sin helt egen platform i krydsfeltet mellem kunst, kultur, medier og erhverv.

Filmby Aarhus, M2 Group, det kulturelle bureau Culture Works og kulturentreprenøren Martin Thim (AARSON) er gået sammen om at skabe det tilbagevendende hybrid event ‘this.’, der består af en kreativitetskonference og en åben festival. Plakaten har vokseværk, men indeholder allerede store navne, som den digitale profet fra OATH, David Shingy, skaberne af den anmelderroste Netflix-serie FAUDA, multikunstneren Hollie McNish og medieguruen bag Vox Media Patrick Bulger. Adam Holm og Sanne Cigale er værter.

“Den digitale transformation er en større og større del af samfundet. Om det er på individ, erhvervs- eller samfundsmæssigt plan, har det digitale markant betydning, og efterspørgslen for de digitale kompetencer vokser med stor hast. Med this. skaber vi en platform, hvor netop den digitale branche bliver udgangspunkt for at skabe tværgående vækst og værdi. Samtidigt bygger this. på den legacy, der nu starter efter Kulturhovedstadsåret 2017 og bliver altså det årlige nedslag, som folk kommer til at rejse efter – dels for at opleve eventet og dels for at følge den store udvikling, der kommer til at ske på Sydhavnen i Aarhus over de næste mange år,” siger Carsten Holst, chef for Filmby Aarhus og med i styregruppen for this.

Ronni Madsen, Vice President for M2 Group og ligeledes med i styregruppen for this., uddyber:
“Vi har skabt det her event, fordi vi simpelthen synes, vi har manglet det i Danmark – et tilbagevendende fagligt arrangement med internationale ambitioner, hvor folk fra erhvervslivet og folk fra den kreative industri kan mødes og udveksle. Vi rejser alle verden rundt for at lære nyt – nu vil vi udvikle det tværfaglige mødested på Sydhavnen i Aarhus.”

Kreativitet er en mangelvare på verdensplan
På konferencesiden forventes op mod 1.000 personer fra hele verden at deltage. Og det er langt fra kun mennesker fra de kreative erhverv, der er målgruppen.

“I World Economic Forum’s Human Capital Report fra 2017 fremgår det, at kreativitet i 2020 vil ligge på 3. pladsen over mest efterspurgte kompetencer på verdensplan. Og her snakker vi ikke kun klassiske erhverv. Kreativitet bliver et essentielt aspekt i stort set alle brancher og i rigtig mange stillingsbeskrivelser fremover,” fortæller Adrian Fey, kreativ direktør i Culture Works og partnerskabsansvarlig på this.

Netop Culture Works stod, sammen med Martin Thim, i spidsen for 2017’s største konference inden for kreative erhverv, Creativity World Forum 2017, hvor mere end 2.000 mennesker fra 36 lande deltog.

Store aktører møder vækstlaget

Festivaldelen af this. sker den 14. september 2018, hvor de rå og industrielle rammer på Sydhavnen i Aarhus tranformeres til en arena med plads til 5.000 deltagere. Målet er at skabe et midlertidigt byrum, hvor man som gæst føler sig inspireret, kan deltage aktivt i oplevelsen af værkerne og afsluttende få en række unikke, visuelle koncerter. Området udvikles og skabes i dagene op til this. og vil involvere flere kunstarter, kreative brancher og både professionelle og vækstlagsmiljøer.

Det færdige program for this. forventes klar til lancering i midten af juni 2018.

Om Filmby Aarhus’s rolle og udviklingsprojektet: this. festival 

this.

• this. er en ny årlig todelt platform, der består af en festival og en kreativitetskonference.
• Det foregår den 13. og 14. september 2018 på industrihavnen i Aarhus.
• Med i this. er Filmby Aarhus, M2 Group, Culture Works og Martin Thim (AARSON).
• En billet til this. koster 3.495 kr. ex. moms, hvis du vil med til konferencen, og 200 kr., hvis du ønsker at deltage i festivalen.
• Se mere på www.thisnordic.com