Cross MotionNyhedsblog

Netværksdag på tværs af brancher

By 11/01/2019 No Comments

11/01 2019

Netværksdag på tværs af brancher

Netværks- og workshopdag om Vestkystens fortællinger skal styrke netværket og samarbejdet på tværs af turismesektoren og den digitale visuelle industri
Tirsdag d. 8. januar afholdt Filmby Aarhus og Ringkøbing-Skjern kommune en netværks- og workshopdag. Ønsket var at udvikle samarbejdet og netværket på tværs af turismesektoren og den digitale visuelle industri, udveksle viden samt finde inspiration til, hvordan de kan styrke hinanden og muligvis skabe kommenende samarbejder.

Arrangementet blev afholdt på vestkysten, hvor Stauning Whisky lagde omgivelser til. Dagen bød bl.a. på oplæg fra producenterne Useeum, Intertisement, Playground Marketing og MANND, der gav indblik i deres kompetencer og kom med cases, der benytter digitale visuelle teknologier i turismesektoren. Derudover kom direktør for Ringkøbing-Skjern Museum, Mette Bjerrum Jensen, med et oplæg til, hvordan den digitale visuelle industri kan løse nogle af de udfordringer, museerne står overfor.
Arrangementet bød desuden på en workshop, hvor deltagerne diskuterede de største udfordringer i samarbejdet mellem den digitale visuelle industri og turistsektoren. Her blev der bl.a. nævnt, at man bør overveje, hvilken værdi en teknologi vil give til fortællingen, men at man først og fremmest bør definere, hvad behovet er for at bruge en bestemt teknologi.

Deltagerne fik i løbet af dagen også mulighed for at prøve virtual reality, da studerende fra Aarhus Universitet fremviste deres projekter. Her fik deltagerne mulighed for at bevæge sig rundt i Lyngvig Fyr samt se en visualisering af en såkaldt Woodhenge, som er fundet ved Ringkøbing. Arrangementet blev lavet i forbindelse med EU-projektet Cross Motion, et EU-baseret netværk mellem lande i Østersøregionen, der tilbyder forretningsudviklende aktiviteter og understøtter udviklingen af den digitale visuelle industri indenfor sundhed, uddannelse og turisme.