Nyhedsblog

Ideas Lab iværksætterne MANND’s VR produktion er nomineret til to Webby Awards

By 11/04/2019 No Comments

11/04 2019

Mannds VR-production, X-Ray Fashion, nomineret til to Webby Awards.

Ideas Lab iværksætterne MANND’s VR produktion er nomineret til to Webby Awards

MANND’s ”X-Ray Fashion” er nomineret til ikke bare én – men hele to Webby Awards. Ejerne bag MANND, Maria Herholdt Engermann og Signe Ungermand, har udviklet en VR-oplevelse, der sætter modeindustrien til debat i et klimaetisk perspektiv

Read English version here

X-Ray Fashion er en multi-sensorisk VR-oplevelse, der udforsker fast-fashion modeindustriens oprindelse og dens indvirkning på klimaændringer. Den blev præsenteret i Biennale Cinema 2018 i Venedig og er nu nomineret til to Webby Awards i kategorierne ”Best Interaction Design” og ”VR: Interactive Game or Real-time”. I X-Ray Fashion bliver man som seer inddraget i virkeligheden bag produktion af det tøj, vi bærer, og bliver opfordret til positive handlinger.

Teamet bag X-Ray Fashion (Fra venstre, Maria Engermann, Signe Undermand, Stine Moisen, Francesco Carrozzini & Elisha Christian)

Teamet bag X-Ray Fashion (Fra venstre, Maria Engermann, Signe Undermand, Stine Moisen, Francesco Carrozzini & Elisha Christian)

Idemagerne bag X-Ray Fashion er virksomheden MANND, der drives af Maria Engermann og Signe Ungermand.

”Konkurrencen i The Webby Awards er benhård, og vi er oppe mod bl.a. HBO og National Geographic, så vi er hamrende stolte af den anerkendelse, som X-Ray Fashion har fået via dens nomineringer,” siger Signe Ungermand.

Blandt de øvrige nominerede er berømtheder som Jimmy Fallon, Ellen DeGeneres, Lady GaGa, Will Smith og Conan O’brien – og mange flere.

”Vi er utrolig glade for, at endnu et af vores VR-projekter har gjort sig bemærket på internationalt plan,” siger Maria Engermann.

MANND er grundlagt i foråret 2017 og er en del af Filmby Aarhus’s iværksætterhus Ideas Lab. Begge indehavere er uddannet på VIA Multiplatform Storytelling & Production og er en del af iværksættermiljøet i Aarhus. De har specialiseret sig i innovation inden for kommercielt og underholdende Virtual Reality og udforsker nye former for storytelling og kombinerer det virtuelle med fysiske produkter. Og det gør de på en måde, som kun sjældent ses, for trods deres unge alder, har de allerede opnået flere internationale anerkendelser.

Christian Nyhus, leder af Ideas Lab, er begejstret.

”Nomineringen viser at danske talenter i den virtuelle digitale industri kan spille med i toppen af den internationale elite og hvor langt man kan nå på kort tid, når de rigtige betingelser er der, og man forstår at eksekvere på sine visioner” siger Christian Nyhus.

Stem selv her:

Se billeder af production nedenfor:

Fakta:

The Webby Awards:

The Webby Awards blev etableret tilbage i 1966 og den er igennem tiden blevet den førende internationale pris, der anerkender ekspertise på Internettet, herunder blandt andet hjemmesider, video, reklame, medier og PR, apps, podcasts og spil.

I hver kategori præsenterer de to ærespriser – ”The Webby Award” og ”The Webby People’s Voice Award”. I ånden af det åbne web, har de gjort det muligt for alle rundt omkring i hele verden at vælge deres favorit inden for hver kategori. Det er derfor muligt for hver nominerede, at vinde to priser pr. kategori – en valgt af offentligheden og en valg af medlemmer af ”The International Academy of Digital Arts and Science”.

X-Ray Fashion

X-Ray Fashion er skabt af MANND, instrueret af Francesco Carrozzini, produceret af Connect4Climate – World Bank Group og Microsoft skaberen Paul G. Allens’ Vulcan Productions med støtte fra Alcantara – et certificeret CO2-neutralt firma, med et interaktivt VR design og teknisk implementering af Molamil og 3D lyddesign af awe.

 

Mere om:

MAAND

Ideas Lab

The Webby Awards