Idea's LabNyhedsblog

Kronprinseparret fik smilene frem i Filmby Aarhus

By 24/05/2018 No Comments

24/05 2018

Filmby Aarhus, maj 2018. Bagerst rådmand Rabih Azad-Ahmad (tv) og Kirsten Jørgensen, direktør for Kultur og Borgerservice (th). Foto: Gorm Branderup

Kronprinseparret fik smilene frem i Filmby Aarhus

Kronprinseparret har besøgt Filmby Aarhus. De fik præsenteret filmstudier og Ideas Lab, hvor iværksætterne fik en helt særlig oplevelse – det er nemlig ikke hver dag, der kommer en kronprinsesse forbi og spørger til ens arbejde!

Kronprinseparrets besøg i Filmby Aarhus er en del af det officielle program i anledning af Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Der var smil og godt humør hele vejen rundt – selv det gode vejr kom som på bestilling og viste den gamle industrihavn frem fra sin allerbedste side.

Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, tog imod parret på den røde løber sammen med direktør Kirsten Jørgensen, mens medarbejdere fra de ca. 80 virksomheder, der bor i Filmby Aarhus, stoppede arbejdet og for en stund blev glade gæster til arrangementet. Carsten Holst, chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje, præsenterede aktiviteterne i klyngen af digitale visuelle virksomheder i Filmby Aarhus.

Ideas Lab: Iværksætteri og startups

Det var en veloplagt og interesseret kronprins, der gik på opdagelse blandt startup-virksomhederne i Filmbyens Ideas Lab, der er Aarhus Kommunes inkubator inden for den digitale visuelle industri. Her så iværksættere, medarbejdere og gæster spændt på, mens Kronprins Frederik afprøvede den VR-oplevelse, som startup-virksomheden MANND havde udvalgt til ham.

Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary gæstede Aarhus Filmby, Njord Gin, samt forestod den officielle åbning af Aarhus internationale Sejlsportscenter. Undervejs mødte de adskillige iværksættere og prøvede blandt andet VR briller, smagte enorm Foto: Gorm Branderup

Kronprins Frederik prøver MANNDs VR oplevelse, ”Hvad Man Spiser”. Fra venstre: HKH Kronprins Frederik, Signe Ungermand fra MANND.

Største DVI-klynge i Danmark

Arbejdspladser, vækst og identitet – det var noget af det, Carsten Holst præsenterede for kronprinseparret. Filmby Aarhus er nemlig den største klynge af virksomheder inden for den digitale visuelle industri i Danmark. Væksten i regionen på det område er massiv og langt højere end i hovedstaden og i resten af Danmark.

Se: Den digitale visuelle industri er højdespringer i vækst

Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary gæstede Aarhus Filmby, Njord Gin, samt forestod den officielle åbning af Aarhus internationale Sejlsportscenter. Undervejs mødte de adskillige iværksættere og prøvede blandt andet VR briller, smagte enorm Foto: Gorm Branderup

Carsten Holst holder oplæg om Filmby Aarhus for kronprinseparret, kulturdirektøren og kultur rådmanden. Fra højre: Rabih Azad-Ahmad, HKH Kronprins Frederik, HKH Kronprinsesse Mary, Kirsten Jørgensen, Carsten Holst.

this. – ny nordisk festival

Kronpinsen var begejstret for sin VR-oplevelse og kronprinsesse Mary var rundt ved flere teams, hvor hun spurgte interesseret til deres projekter – og der er nok at tale om, for startup-virksomhederne er blandt landets fremmeste inden for VR, AR og brug af digitale fortællinger.

Deres særligt force er, at de arbejder på tværs af brancher – både deres egne (spil, animation, film, VR, AR) og ind i helt andre sektorer som fx sundhed, mode, uddannelse og produktion.

Se: Ideas Lab i Filmby Aarhus (engelsk)

Filmby Aarhus markerer sin styrkeposition inden for den digitale visuelle industri ved en kombineret konference og udendørs event over to dage i september 2018. Branchen præsenterer det seneste inden for kreative tech-løsninger, digital storytelling, forretningsudvikling og brugervenligt digitalt design. Under det udendørs program bliver der eksperimenteret med musik, kunst og installationer.

Se: thisnordic.dk

Kronprinseparret besøger Filmby Aarhus’ inkubator miljø, Ideas Lab. Fra højre: Kirsten Jørgensen, Rabih Azad-Ahmad, HKH Kronprinsesse Mary, HKH Kronprins Frederik, Carsten Holst, Maria Garde.

Se også:

https://stiften.dk/aarhus/Royal-foedselsdag-Legesyg-kronprins-Frederik-smagte-insekter-og-gin/artikel/515984

https://jyllands-posten.dk/aarhus/ECE10624035/aarhus-fejrede-kronprinsen/

http://underholdning.tv2.dk/royale/2018-05-23-kronprinsen-har-vaeret-paa-skolebaenken-igen